Wellness for prinsesser

Wellness for skabsbaronesser og fritidsprinseseser

Omdøb hjemmet til Valdemar Slot for en stund og lad batterierne op med naturlig wellness, som I selv laver. Opskriften på en stjernestund er enkel: Forkæl hinanden og jer selv med små lækkerier, afslapning, et dejligt fodbad og giv hinanden blid massage. Mere skal der ikke til.
Naturlig wellness og hygge
Alle piger elsker at hygge med mor eller moster i bedste girl power stil. Så hvad er mere nærliggende end at line op til en dag, hvor I giver den hele armen med skøn wellness. Her er det billige hjemmelavede produkter, der bliver mixet af det, der er i køleskabet og frugtskålen. Naturligt – hvad ellers?! Dertil hører god musik, fodbad, neglelak, frugt, små stykker chokolade samt juice & drinks af saft og danskvand m.m. Kort sagt rigtig tøsehygge og en dag I vil mindes!

Her er opskriften på en sikker Wellness succes

Champagne
Start med et glas dejlig ‘champagne’ på sengekanten bestående af hyldeblomstsaft og danskvand i et flot glas. Dertil lidt bær eller et lille stykke god chokolade, så fornemmelsen af luksus og glamour kan indfinde sig.

Lyt til stille og afslappende musik. Min datter Mille og jeg elsker Bliss i den her sammenhæng, men kan også anbefale Fønix musik og klassisk musik samt afspændingsmusik. Sørg for at lyset også er blidt. Måske kan I rulle gardiner for og tænde stearinlys.

Fodbad
Første ‘behandling’ i den lille hjemmesalon er et afslappende fodbad. I butikkerne kan der købes badesalte, der er populært til fodbade. De fås med skønne urter i. Men I kan også vælge selv at lave et fodbad med groft salt (gerne havsalt) alene eller tilsætte nogle urter. Eksempelvis er salvie og mynte fine i fodbad – alene eller sammen med salt. En del holder af at lave fodbad med æteriske olier, der typisk købes i helsekost.

Har I lyst til et nemt naturligt fodbad anbefaler Mille og jeg groft salt alene. Skønt er også en dejlig lavendelsæbe suppleret med lidt olivenolie fra køkkenet. Olien giver de mest bløde og lækre fødder, man kan tænke sig. Mille og jeg sætter også stor pris på et fodbad med kamillete – igen suppleret med ½ – 1 spsk. olivenolie.

Tip:Faktisk gør mange urteteer sig godt i såvel fodbadet som i karbadet, hvis man er så heldig at have sådan et, og kan inddrage en omgang homemade spa i wellness arrangementet.

Et fodbad bør tage ti minutter. Ikke mere. Længere tid vil resultere i ‘svømmehud’, så hold jer til lidt men godt. For at opnå den helt rigtige wellness stemning skal I selvfølgelig frottere hinandens fusser og smøre dem ind i en dejlig creme – eller hvad med at prøve noget så enkelt, nærende, sundt og godt som den bedste olivenolie I har. Det giver masser af velvære. Mors tørre hæle kan evt. gnides i lidt citron først.

Ansigtsmaske
Giv på skift hinanden de dejligste ‘behandlinger’ og forkæl hinanden alt det I kan med søde ord, omsorg og god tid. Indimellem skåler I med et glas juice eller lidt mere af den skønne ‘champagne’.

Her er tre masker, I nemt kan lave ud af det, I har derhjemme. Wellness uden kemi!

Bananmaske:
1 banan
2 tsk. honning
4 tsk. syrnet mælkeprodukt – husk at afdryppe det først eller vælg græsk yoghurt, skyr eller lign.

Banan er kendt for at blødgøre huden.

Avocadomaske:
1 avocado
3 spsk. syrnet mælkeprodukt – husk at afdryppe det først eller vælg græsk yoghurt, skyr eller lign.
Saften af 1 citron

Denne maske er især velegnet for piger med lidt fedtet hud.

Honningmaske:
1 avocado
1 banan
3 spsk. lun honning
evt. 1 tsk. olivenolie.

God til alle hudtyper. Giver energi, renser og nærer.

For alle opskrifter gælder følgende:

Ingredienserne røres sammen – det gøres bedst med blender eller stavblender. Nu fordeles masken i et jævnt lag i hele ansigtet. Undgå øjenomgivelserne, der i stedet kan ‘plejes’ med en agurkeskive til hvert øje. Masken skal sidde 10 – 15 minutter og vaskes af med masser af vand.

Afslut med en mild og god creme, der blidt masseres ind i ansigtet og smøres på halsen.

Selvgjort er velgjort!

Rygmassage
Hvis I har lyst, er det oplagt at smøre hinanden ind på ryggen i en lækker creme eller god mandelolie og derpå massere blidt, mens I får snakket sammen. Sørg for at den, der bliver masseret, ligger behageligt, og den, der giver massage, også har en god arbejdsstilling. Det er uhyre vigtigt, at ingen får ondt i ryggen eller armene af at give den anden massage.

Neglene
Nu er det tid til at lakere negle på hænderne på prinsesserne. Alle elsker smukke negle!

Smør hænderne ind i en velduftende creme til slut. En dråbe olivenolie, massageolie eller lillesøsters babyolie er også fin til tørre og ru hænder.

Kronen på værket
Slut af med at sætte hinandens hår. Det er ofte dejligt at børste og frisere hinanden. Med en spray med vand kan I hurtigt få styr på håret i bedste frisør stil og kæle for lokkerne.

Nyd, at I er helt nede i gear, og bliv dér resten af dagen. Wellness er andet end kropsforkælelse: rund fx af med en stille og stemningsfuld film, en lang gåtur i naturen, meditation eller fælles sund madlavning med årstidens frugt og grønt. Lutter gode ting, som enhver prinsesse og baronesse vil værdsætte!

Mere inspiration til mor og moster
Bibliotekerne udgiver med jævne mellemrum gode emnelister, der kan give os inspiration i forhold til alverdens forskellige emner. Og for et stykke tid siden kom turen da også til velvære, wellness og spa.

Emnelisten kan findes her: http://www.esbbib.dk/files/_Wellness_emneliste_AktiveLinks_ny.pdf

Velvære for krop og sjæl
I en ofte travl hverdag kan wellness i jeres egne stuer være med til at få smilene frem. Her kommer vi tæt på hinanden på en værdifuld måde. Afslapning, ro og harmoni er nøgleord. Samtidig får vi eksemplificeret, at det, vi putter i ansigtet og på vores krop, med fordel kan være lavet af naturens produkter.

Det, der tæller allermest, er samværet og det at føle sig forkælet (læs: elsket). Hvem v

Skriv et svar