Tør du klatre i 16 meters højde?

Tør du klatre i 16 meters højde?

– og er du en vovehals, som ikke lider af højdeskræk? Så er Gorilla Park ved Svendborg lige noget for dig.

Gorilla Park er en ny klatrepark på Fyn, som byder på udfordringer i flere højder og forskellige forhindringer i trækronerne. Her har du mulighed for at svinge dig af sted som en legesyg gorilla i junglen, og mærke suset i håret og ikke mindst maven.

Kast dig ud i det
Klatreerfaring er ikke nødvendig, da man starter dagens besøg med en grundig instruktion fra en af de erfarne instruktører, som i øvrigt også hele tiden følger slagets gang på afstand, så der er mulighed for hjælp undervejs. Glem alt om højdeskræk, og kast dig ud i dit livs udfordring, som kun bliver større og større efterhånden, som du klarer de forskellige baner.

Gorilla Park er en aktiv oplevelse for hele familien, dog vil jeg mene, at man skal være omkring 9-10 år og opefter for at få mest ud af aktiviteterne. Vi havde børn med på 5 og 8 år, og den mindste måtte kun prøve den første bane, nemlig bavianbanen, hvilket også var udfordring nok til ham. Det er en 400 meter lang bane med 14 udfordrende forhindringer, og også her er man spændt fast, så man roligt kan slappe af.

Vores datter på 8 år fik derimod sat højdeskrækken på prøve, men klarede sig med stor bravur igennem baner i 8 meters højde, mens moderen stod på jorden og forsøgte at vende det blinde øje til. Puha – man er jo nødt til at støtte og ikke virke nervøs, men det er nu en meget speciel oplevelse at se sin ”lille” pige svinge sig i 8 meters højde imellem træerne. Super sej var hun dog, og hun var da også med, til hun ikke var gammel nok til at måtte være med mere….. men en fed oplevelse, fortalte hun bagefter, og selvom hun indimellem syntes, det var lidt vildt, så var hun pavestolt og super sej bagefter, da hun kom ned og havde gennemført.

Der er ni klatrebaner i alt med forskellige sværhedsgrader, og man kan ikke blot springe over en bane for at gå til næste, fordi man synes den er sjovere. Der er nemlig en sikkerhed i at have gennemført alle de foregående baner, så man er sikker på, at man er rustet til de vildere baner som ligger i 16 meters højde.

Også baner med bmx cykler i 5 meters højde og snowboard i 12 meters højde er at finde i trækronerne, ligesom der er 14 svævebaner i alt med op til 206 meter i frit fald.

God sikkerhed
Sikkerheden har første prioritet hos Gorilla Park, og allerede ved instruktionen får man fornemmelsen af uddannet personale, som ved, hvad de har med at gøre, så selv moderen til en 8 årig pige trygt tør lade hende kravle 8 meter op i luften og kaste sig ud kun spændt fast på en wire. Alle baner er udstyret med et unikt sikkerhedssystem, som garanterer, at man altid har en låst karabin omkring en sikkerhedsline. Det er derfor ikke muligt at fjerne begge sikkerhedskarabiner fra sikringslinen på én gang, og dermed er man sikret, hvis man skulle miste fodfæstet.

Der er to instruktionsbaner, som alle deltagere skal igennem før banerne entreres. Her bliver sikkerhedssystemet demonstreret, ligesom alle får lov selv at låse sig fast og prøve en mindre svævebane, så man lige har taget på det.

Gorilla Park ligger i smukke omgivelser, og her er også tænkt på, at det danske vejr ikke altid er fyldt med sol og tørre dage, så underlaget er meget baseret på flis, hvilket gør, at man sådan set ikke glider rundt i mudder, trods en regnvejrsdag dagen før.

Der er mulighed for at nyde lidt medbragt mad, eller købe the/kaffe, sodavand, sandwich, is eller chokolade, ligesom der er toiletter til låns, såfremt man skulle blive trængende undervejs. Så det er bare om at pakke klatreskoene og de praktiske løse bukser, og så tage imod de udfordringer, som Gorilla Park byder.

En anderledes sjov familiedag, hvor man er sammen på en mere utraditionel måde, og hvor børnene oplever mor og far udenfor de vante roller, og måske finder ud af, at hende mor da faktisk er temmelig modig, eller at far slet ikke er så stor en vovehals, som han altid praler med ….

Slip din indre Gorilla løs, og læs mere på www.gorillapark.dk mht. priser, åbningstider, booking og ikke mindst de forskellige baner.

Helle Hansen
Sjov for børn
April 2012

Skriv et svar