Tag toget til en sjov dag i Århus

Hop på toget til en sjov dag i Århus!

Hvis familien trænger til en sjov dag sammen, er der masser af muligheder i den østjyske hovedstad, som nemt kan nås med tog.

Wow, kan I holde balancen på en isflage? Har I lyst til at kigge på piratfisk og kødædende planter? Tør I tage en tur i Danmarks vildeste rutsjebane? Eller lokker det at opleve værter og figurer fra Ramasjang?

Der er rigeligt at vælge imellem i Aarhus for oplevelseshungrende børn og deres forældre.
Og hvis dagen skal være ekstra afslappende for alle, er toget en oplagt mulighed ud og hjem.

Når I ankommer til banegården i hjertet af byen, er det nemt at gå ned gennem strøget for at nå til dagens første oplevelse Dokk1, byens bibliotek og kulturhus, som ligger ved den nye havnefront.

Undervejs er der rig lejlighed til at få tanket op med is, juice eller en pose guf efter togturen i en af de mange butikker, som lokker på vejen.

Leg og tumlen
I Dokk1 venter Kloden. En legeplads, bygget hele vejen rundt om bygningen i 7.5 meters højde og lavet som et kompas, der peger mod alle verdenshjørner. Her kan I blandt meget andet udfordre jeres balance på en isflage og mærke jordens indre rumle ved en islandsk vulkan.

Indenfor i Dokk1 er der plads til hvinen og tumlen i Æsken, som er et lydisoleret legerum med puder, skumklodser og madrasser. De lidt større børn kan udfordre far i en gang airhockey, eller hele familien kan gå på stylter eller hoppe i hinkerude.

Læs mere om Dokk1 her

Piratfisk og kødædende planter
Hvis I har brug for et lille pusterum efter den oplevelse, er det oplagt at gå en tur til Botanisk Have og besøge Væksthusene, som er en grøn oase midt i byen. Under den store kuppel kan I opleve fire forskellige klimazoner med eksotiske og kødædende planter, kæmpe åkander og piratfisk.
Stedet har også en café, hvis det er ved at være frokosttid, og madpakken allerede forsvandt på togturen.

Læs mere om Væksthusene her

Besøg mor og fars barndom
Lige i nærheden finder I Den Gamle By, som for tiden har en udstilling om Børne TVs historie siden 50’erne. Mon ikke det kan give anledning til en sjov snak, om det mor og far så i kukkassen, da de var børn? Besøger I Den Gamle By i en weekend, er der på udvalgte dage sjov og leg med værter og figurer fra Ramasjang, et af DRs nyere børneprogrammer.
Bare det at slentre rundt i Den Gamle By er en oplevelse i sig selv.

Læs mere om Den Gamle By her

Slut af i Tivoli
Tivoli Friheden er et festligt punktum for en sjov familiedag i Aarhus. Stedet ligger smukt omringet af skov og byder på mange forskellige attraktioner for alle aldre.

De vovede kan tage en tur i Cobraen, Danmarks vildeste rutsjebane, de mere forsigtige en tur i mini-rutsjebanen Dragen. I kan stige til vejrs i en blå ballon og se det hele lidt fra oven, eller vove jer sammen ind i 5-D biografen, hvor alle duellerer mod hinanden i et avanceret filmspil.

Læs mere om Tivoli Friheden her

Når tiden er inde til at få ro på tropperne og få tanket depoterne op efter en oplevelsesrig dag, er der en række spisesteder indenfor i Tivoli.
Hvis I hellere vil spise i byen, inden I hopper på toget hjem igen, er der rig lejlighed til det i området omkring banegården.

Alle de beskrevne oplevelser ligger i gåafstand fra banegården, så lad bilen blive hjemme, og tag toget som en del af oplevelsen.

Arriva OneDay billet
Med en OneDay billet kan I køre frit en hel dag på alle Arrivas togstrækninger.
Arriva dækker hele Vestkysten fra Thisted i nord til Niebüll i syd med forbindelse til Aarhus i øst.
En betalende voksen kan tage to børn under 12 år med gratis.
Pris 119 kr.
Læs mere om Arriva OneDay og køb billetten på arriva.dk

God tur til Århus !

Annette Kjærgaard

Skriv et svar