Ta med til ny attraktion: Københavns Befæstning

Københavns Befæstning og søfortet Trekroner åbnede langt om længe dørene op til sommerferien 2010. Det gamle søfort er smukt beliggende og sejlturen dertil vil alle unger elske. Helt ny teknologi gør historieformidlingen fascinerende, fængslende og frydefuld!
Slaget på Reden og nye digitale oplevelser lyder måske som to modstykker. Men ikke på Søfortet Trekroner, der en del af Københavns Befæstning, som netop er genopstået som et attraktivt og spændende udflugtsmål. Og mon ikke der nok skal være mange små søhelte, der gerne vil opleve et fort?!

Ganske gratis
Selve besøget på Trekroner og i udstillingen er ganske gratis. Dog skal der betales for sejlturen, med DFDS Canal Tours ”Isbjørnen”, der sker fra Langelinie. For de fleste børn vil det at sejle ud til fortet, være en minderig oplevelse, ligesom udsigten over Øresund fra Trekroner vil betage alle aldre.

Drama venter i kasematerne!
Trekoners gamle kasematbygning danner i dag nogle helt unikke rammer, der giver mulighed for en autentisk tidsrejse tilbage til Slaget på Reden. I det nye filmrum smelter lys, lyd og billede samme og giver de besøgende en levende og til tider dramatisk fornemmelse af begivenhederne tilbage i 1801. Det er også i kasematbygningen I kan blive klogere på Trekroners egen historie.

Kælderen er et kapitel for sig selv. Udstyret med specielle befæstningslommelygter kan I aktivere de forskellige lyd- og lysinstallationer, så det, der udspillede sig på Trekroner tilbage i tiden for en stund genopstår som film. Jo, drama er inkluderet til stor fryd for store og små, der går på ekspedition i den mørke kælder og et helt særligt kapitel af danmarkshistorien.

Formidling via iPhone & smartphone
I forbindelse med at Trekroner er blevet en ny historisk seværdighed er der udviklet en applikation til iPhone og smartphone. Denne applikation viser brugeren hvor på fortet de forskellige historiske begivenheder har fundet sted. Tanken er at børn og unge især skal vise deres forældre, hvor Eckersberg sad og malede på Trekroner og hvor Slaget på Reden præcis fandt sted. På den måde bliver historieformidlingen super levende og interaktiv! Ønsker du at se og opleve mere om Trekroner via din iPhone eller smartphone, skal du blot sende en sms til telefonnummeret 1919 med teksten KBHB 1919.

Flere oplevelser venter forude
Åbningen af Trekroner er selve startskuddet på revitaliseringen af Københavns nyere Befæstning. Københavnere og turister kan se frem til at Garderhøjfortet åbner i 2011 og Vestvolden i 2012. Begge steder vil vi som på Trekroner kunne forvente en lang række fine oplevelser. Der er meget at glæde sig til, men allerførst: en stor salut for Trekroner!

Nønne Lønne Votborg
Sjov for børn
Juli 2010
Læs mere på: www.befaestningen.dk

Skriv et svar