Sjove ideer i Rollinger og Roulader

Sjove ideer til vinterferien – fra ‘Rollinger og Roulader’

‘Rollinger og Roulader’ er en ny bog af forfatteren til ”Krudtugler og kanelsnegle” og indeholder en masse gode og sjove tips og opskrifter. Her får du et par eksempler på sjove aktiviteter til vinterferien (eller andre ferier for den sags skyld). Nederst kan du læse Mette Mørks anmeldelse af bogen.

1. Boller fra den syvende himmel 20 stk.
2 dl mælk
50 gram gær
1 tsk. salt
50 gram sukker
500 gram hvedemel
100 gram blødt smør
1 æg
1½ tsk. kardemomme
1 æg til pensling

Lun mælken, opløs gæren i blandingen og tilsæt salt og sukker. Tilsæt de øvrige ingredienser. Ælt dejen godt og lad den hæve i en halv times tid. Lad evt. børnene hjælpe til med at forme dejen til en bollekone eller -mand. Læg et fugtigt viskestykke over bollekonen og stil hende til hævning endnu engang i en halv time. Pensl bollekonen, og bag hende på midterste rille i 10-15 minutter, til hun er brun og lækker, ved ca. 225 grader.

2. Museumstur med fantasiøvelse
Giv børnene en blok papir og bevæg jer ud i museets samling. Lad dem hver især vælge et maleri ud, de synes godt om. Eneste kriterium er, at der optræder mindst en person på billedet. Lad dem fortælle historien om personen på billedet, når I har afsluttet jeres runde, og børnene har truffet deres valg. Hvorfor tror de, personen på billedet ser ud, som han/hun gør? Hvad har han/hun været ude for? Lad dem dernæst lege med tanken om at holde en lille fest for personen. Hvilken ret kunne de mon glæde personen på billedet med? Lad dem fortælle hvorfor de tror, at netop den ret, de har valgt, ville vække lykke. Hvad vil den ret kunne gøre ved personen? Er det en livret? Vil den overraske og få personens øjne op for, hvad der virkelig er godt i livet? Vil den ændre hans/hendes humør? Er det en ret med en magisk evne? Hvad vil der ske med personen bagefter.

Vælg en af de retter, børnene har fundet på, og gå hjem og lav den på en måde, som personen på billedet ville elske. Giv retten et navn inspireret af billedet og nedskriv den i jeres egen opskriftssamling. Byg løbende videre på samlingen.

3. Slik-memory
Hvis I er mange mennesker samlet i ferien og har lyst til at lege en lille leg, kan denne her anbefales. Den har vi prøvet af på drengenes skole med stor succes. Læg 2×25 ens slikting på bordet og stil 2×25 hvide plastickrus hen over tingene med bunden opad. Bland krusene med sliktingene godt, inddel gæsterne i hold og lad dem koonkurrere om på skift at huske flest mulige par efter samme princip som ved kortspillet Memory. Når man får et stik, må det spises.

4. Venskabskagen Herman
‘Sådan en venskabskage gør altid lykke. Min ældste søn Jacob blev ihvertfald superglad og fik et meget tæt forhold til kagen, fordi han havde fået den af en god ven. Men husk at hjælp til med at røre, så Herman ikke dør. Sif har skrevet hele historien om Herman, men den får du ikke her. Men du får opskriften. Du kan iøvrigt følge med i Sifs verden ved at læse hendes blog.’ Mette Juhl, Sjovforbørn.dk

Herman er en venskabskage. Han er en naturligt gærende kage, og derfor er det vigtigt, at surdejen ikke bliver sat i køleskabet. Herman skal stå ude på bordet, uden låg på, han skal stå i lyset, og når du rører i ham, skal du huske at skrabe kanterne.

Download opskriften her

God fornøjelse og god ferie 🙂

Artiklen er et uddrag af bogen Rollinger og Roulader.

Rollinger & roulader er den længe ventede efterfølger af bestselleren Krudtugler & kanelsnegle fra 2004. Hermed følger Sif Orellana succesen op med endnu en smuk livsstils- og inspirationsbog med fokus på en hverdag med børn.

Bogen byder på opskrifter, lege, kreative aktiviteter, tips og idéer, man kan have gavn og glæde af hele året rundt. Der gøres holdt ved begivenheder og højtider, gamle traditioner bliver vakt til live, og nye ser dagens lys. Indimellem er der blevet plads til refleksioner over livet som børnefamilie og til en lille buket af charmerende historier til oplæsning. Alt er illustreret med masser af herlige, stemningsfulde og farvemættede fotos af Søren Gammelmark.

Så spænd sikkerhedsbæltet, og bered dig på en oplevelsesrig rejse ind i Sifs kreative og gastronomiske univers.

Køb bogen online hos Gyldendal
Køb bogen online hos Saxo
Pris kr. 212

”Rollinger og roulader” – ny bog af forfatteren til ”Krudtugler og kanelsnegle”
Her anmeldt af journalist Mette Mørk

I min udgave af Sif Orellana’s forrige bog, ”Krudtugler og kanelsnegle”, er flere af siderne plettede, krøllede og klistrede – alt sammen noget, der vidner om flittig brug. Og jeg tror, det går på samme måde med 2’eren: ”Rollinger og roulader”.

Begge bøger rammer lige ned i det, vi har brug for: Inspiration til det gode liv som børnefamilie. Her er opskrifter på de syndige pandekager, den gode morgengrød, den heftige thaisuppe, de hurtige kødboller i tomatsauce, æblekagen, boller i karry og selvfølgelig roulader…

Samtidig er der ideer til sjove lege og aktiviteter, både for børn og voksne. Som fx slik-memory, historiefortælling, påskesjov og kalendergaver. Bogen rummer tips til hele året, men dykker også ned i de fire årstider, fx bliver vi taget med på stranden om sommeren – og til Paris i efteråret. Den røde tråd i bogen er, ligesom i forgængeren, at det faktisk ikke behøver være hverken svært eller tidkrævende at have en hverdag, som løfter sig lidt over gennemsnittet.

Der er masser af guf at hente, og så lever denne læser med, at bogen måske også sine steder bliver lige lovlig selvfed på den dameblads-glitrede måde med de meget idylliske billeder af storsmilende børn og voksne. Og det står jo enhver frit for at springe det lange afsnit om løbeturenes lyksagelighed er over…

Skriv et svar