Årets julekalenderhistorie

December er en fantastisk måned, men den kan også være utrolig dyr og meget fokuseret på materielle ting. Her får du muligheden for at lave en julekalender, som ikke koster noget men som giver samvær og sjov med dine børn !

Tina Magling har skrevet 24 små afsnit, og til hvert afsnit hører en lille opgave. Du får i december hver dag en ny historie her på Sjovforbørn.dk. Har du lyst til at se alle afsnit med det samme, så klik her.

Tina har selv brugt historien på den måde, at hun hver dag lagde en ny historie i hendes datters julesok. Har du en sjov ide til hvordan den kan bruges, så skriv endelig jeres tip under historien.

God fornøjelse….

Jul i det lille skovløberhus
af Tina Magling

Vi er nu nået til den 20. november – Husk at du kan se alle afsnit ved at klikke her.

1. december

Langt ude i skoven lige bag det store flotte grantræ, ligger en lille bitte høj. Den er næsten ikke til at se for mennesker, men for nisser er den meget synlig. Lige bag højen og skjult af buske og træer ligger det lille skovløberhus, hvor Nissefar Milo bor med sin kone Nissemor Tulle og deres 2 børn drengen Toto og pigen Trille.

Til familien hører også katten Buster, og i stalden bor rensdyrene Smiske og Smaske. Alle har det dejligt derude i skoven, og alle elsker julen. Men pludselig en dag læser nissedrengen Toto i en bog, at nisse familien er ud af en nisseslægt fyldt med drillenisser.

Totos søster var ret hurtig til at undersøge sagerne, og fandt i det gamle skrivebord i gangen nogle papirer, hvor der stod en masse om drillenisser sammen med Tulles og Milos navne, så det var ganske rigtigt, både Nissefar og Nissemor havde engang været vaskeægte drillenisser, men det undrede børnene, at de aldrig havde hørt noget om det før.

Nissebørnene besluttede sig derfor selv til at undersøge dette mysterium.

Dagens opgave: Gå baglæns ud på toilettet

2. december

Toto gik denne morgen den 2. december ind i køkkenet, hvor Nissemor stod og bagte brød. Han var ikke helt sikker på, om han turde drille, for når Nissemor bagte, endte det måske med, at han ikke fik noget brød til morgenmad – og det var altså rigtigt lækkert brød, som Nissemor bagte. Toto satte sig på en stol, og kiggede på sin mor med de mest uskyldige nisseøjne. Heldigvis vidste Nissemor intet om, hvad hendes nissebørn havde opdaget, for så havde nu ikke været så stille og rolig.

Toto trak vejret dybt, og så kom spørgsmålet. ”Mor, har du nogensinde drillet nogen”? Nissemor tabte det varme brød, som hun lige havde taget ud af ovnen, vendte sig mod Toto og forsøgte at smile, men der kom bare en grimasse. ”Toto, hvorfor spørger du om det? ”

Nissedrengen Toto løb op på sit værelse, som han delte med Trille, og forpustet begyndte at fortælle hende, hvad der var sket i køkkenet.

Trille var sikker på, at der var sket et eller andet underligt, da deres nisseforældre var yngre, siden de ikke var drillenisser mere … men, hvad kunne det dog være? Det måtte Toto og Trille bare finde ud af og helst inden juleaften.

Dagens opgave: Sig ”God påske” 2 gange

3. december

Skriv et svar