Naturens Dag – 14. september

Naturens Dag 2014 – Lad familien opleve naturen aktivt!

Oplevelser i superklasse, ting I aldrig har prøvet før og hygge i metervis venter på jer, når det søndag den 13. september er Naturens Dag. Smør en madpakke, find de gode sko frem og tag hele familien med ud til en forrygende dag, hvor oplevelserne står i kø.
Søndag den 13. september er det traditionen tro tid for, at vi alle sammen får en fornøjelig dag i den dejlige natur sammen med Dansk Naturfredningsforening. Overalt i landet er der en perlerække af spændende arrangementer for hele familien. Det er nemlig Naturens dag! Arrangementerne er selvfølgelig gratis for alle.

Oplev naturen på en ny måde
Uanset hvor I bor, venter der fantastiske naturområder tæt omkring jer. På Naturens Dag får vi en ekstra chance for at opleve naturen i vores lokalområde på en ny, anderledes og interessant måde. Der vil være en lang række ideer til at bruge naturen på såvel traditionelle som utraditionelle måder, lige som der visse steder også vil blive vist, hvordan naturen på mange forskellige måder kan bruges i sportsmæssig sammenhæng. Klubber, foreninger og organisationer bakker i stort tal op om Naturens dag.

Når Naturens Dag er til ende, vil flere af os sikkert have fået nye input, der gør, at vi eller vores børn efterfølgende har fået lyst til at starte op i en af de involverede klubber og foreninger. Måske som spejder eller orienteringsløber for blot at nævne et par muligheder.

Tag med på en tur …
Rigtig mange steder har man på Naturens Dag valgt at byde på en form for en tur for de fremmødte. Det kan være en fælles cykeltur, en guidet rundtur, hvor der fortælles om et emne, en svampetur for hele familien eller måske en traditionel vandretur. Der er mange muligheder, og alle steder er børn meget velkomne. Vær opmærksom på, at barnevogne selvsagt ikke er egnet i ethvert terræn, og ring derfor og forhør ved tvivl.

Mit bedste tip: Husk at pakke en rygsæk med drikkevarer, frugt, sandwich, køkkenrulle, toiletpapir, affaldspose m.m. Vær opmærksom på, at søde sager tiltrækker hvepse i sensommeren og undgå derfor den slags, da et hvepsestik kan ødelægge enhver god naturtur. Tag gerne et siddeunderlag med – evt. blot en gl. plasticpose, der kan isolere mod fugt. Husk at slå mobiltelefonen fra, så hverken I selv eller de andre deltagere generes unødigt.

Tag også højde for vejret.

Vær med til at fejre naturen
Besøg http://www.dn.dk/naturensdag, hvor I kan finde oplysninger om, hvad der sker på Naturens Dag, og finde det arrangement, der passer bedst til jer. Inviter bedsteforældre eller ungernes gode legekammerater med. Arrangementerne på naturens dag handler om at komme tæt på naturen, lære den endnu bedre at kende og få ny oplevelser med hjem. Gode oplevelser er altid allerbedst, når de bliver delt med andre, så spørg dem I kender, om de har lyst til en dag med frisk luft og sund motion.

Naturens tilbud til os er mangfoldige, og søndag den 13. september får vi alle mulighed for at se og høre mere til noget af alt det.

Arrangementer på egen hånd
Dansk Naturfredningsforening frister på deres hjemmeside med et stort idékatalog, hvor I altid kan få inspiration til timevis af leg, eksperimenter, forsøg og udfordringer i naturen. Ideerne er målrettet specifikt til børn og deres familier.

På Naturens Dag opfordres vi alle til at tage ud og opleve naturen, mens den fremstår allerflottest.

Med idékataloget er det let og ligetil selv at arrangere en herlig søndag på Naturens dag, og når som helst familien i øvrigt har tid og lyst til en aktiv, sjov og spændende dag i naturen.

Uanset årstid kan I hente masser af inspiration til gratis oplevelser og ting, I nemt kan lave på jeres tur i naturen. Ungerne vil elske at lege Lille Nørd eller Naturpatruljen, når familien er af sted. Det er nemlig både cool og sejt at blive klog på naturen!

Naturen er med andre ord en uvurderlig del af vores tilværelse. Her er der højt til loftet, fri entre, plads til at brænde en masse energi af, og vi kan alle sætte hverdagen på standby.

Naturens festdag!
Naturens dag blev oprindeligt indstiftet af Danmarks Naturfredningsforening med det ønske og mål at sætte fokus på den fantastiske danske natur og de mange rekreative oplevelser, naturen i Danmark har at tilbyde.

Naturens Dag 2009 tegner allerede til at blive et meget stort arrangement med et hidtil uset stort antal tilbud til alle de mange danskere, der får lyst til at deltage. Flere steder i landet bakker kommunerne velvilligt op omkring arrangementet.

Denne søndag er på alle måder en inspirerende dag, hvor I kan møde engagerede og entusiastiske formidlere i naturen, der brænder for at øse af deres viden om alt fra klima til hvilke svampe, der er bedst at plukke! De mange medlemmer af Dansk Naturfredningsforening står selvfølgelig klar og glæder sig til at se en masse glade danskere til denne folkefest i Naturen.

Vel mødt i det grønne! – hvor alle kan være med 🙂

Nønne Lønne Votborg
Sjovforbørn.dk
6. august 2009

Husk at Dansk Naturfredningsforening i øjeblikke køre en forrygende konkurrence med seje præmier – det gælder om at bygge en hule! Læs artiklen ‘Nu er det tid til at bygge huler’

Din kommentar til artiklen?

Har du en kommentar eller en god ide, du har lyst til at dele med andre?

Navn:

Din kommentar:

Nyttige links om natur

www.dn.dk

www.skovognatur.dk

www.natur-og-ungdom.dk

www.naturnet.dk

www.friluftskortet.dk
www.skovforeningen.dk
www.skoven-i-skolen.dk
www.natur.dk
nationalparker.skovognatur.dk

Webmagasin om natur www.naturguide.dk

Skriv et svar