Julemandens Lærling – i Tivoli indtil 15. december

Der manglede faktisk bare lidt sne, så var sceneriet fuldendt, da min datter og jeg denne lørdag i november begav os afsted gennem Tivoli for at opleve Eventyrteatrets juleforestilling ?Julemandens lærling?. Ved Glassalen møder vi de sødeste eventyr nisser, der smilende byder os eventyrligt velkomne til dette års forestilling. Alt emmer af jul og hygge ? og alle tilskuerne ser ud til at glæde sig. Det er derfor et par yderst veloplagte anmelder-nisser, der sætter sig klar til at overvære dette års julemusical ?Julemadens lærling?.

Selve forestillingen.
Vi er i Julemandens værksted, hvor en gruppe af de specielt udvalgte nisser er inviteret for at dyste om at blive Julemandens lærling. De har alle medbragt deres helt egen sovepose med navn på, og det skal senere vise sig, at have en afgørende betydning for historien. Nisserne skal dyste om at have flest udfyldte ?Til og fra-kort?, og vinderen skal så ende med at blive Julemandens lærling.

I denne flok af ungnisser finder vi nissen Spinner, der egentlig ikke mener, at der er tvivl om, at han selvfølgelig bliver Julemandens lærling. Han går ikke af vejen for at snyde (og trylle) lidt for at få flere udfyldte ?til og fra-kort?.

Spinner er ret glad for nissepigen Julia, men hun er ikke specielt interesseret i ham. Hun er nemlig mest interesseret i at lave sit arbejde godt nok i Julemandens værksted, meeeeeen?.
I værkstedet møder vi også Julemandens pænt forvirrede niece Nørda og værkstedet leder Mester Fyrfad. De fortæller, at nisserne ikke må gå ind i det forbudte rum, men sådan noget skal man ikke sige til nissen Spinner, så han går derind, og finder en meget stor julegave.
Jeg vil ikke her røbe, hvad julegaven indeholder, men Spinner får desværre befriet nogle grimme mørke kræfter, og så bliver vi vidner til, hvordan denne flok forsøger at overtage Julemandens værksted. Om det lykkedes, og om Julemanden overhovedet finder en lærling, det skal bare ses og opleves i dette års juleforestilling fra Eventyrteatret.

Lidt kan jeg da godt røbe, for nissen Spinner er ikke den eneste, der ingen hæmninger har udi det med at snyde med ?til og fra-kortene? Vi møder også en lille nisse, der hedder Fix. Hun har helt styr på, hvordan Mester Fyrfad kan få sin elskede Nørda. Hun præsenterer ham for 3-trins raketten. 1. Observér 2. Angrib 3. Nedlæg. Vi ser, hvordan den gode Mester Fyrfad forsøger sig med Nisse Fixs råd, men mon ikke Nørda ved et eller andet ? men selvfølgelig skal jeg ikke røbe, om de 2 nisser virkelig finder sammen, men der kommer meget sjovt ud af Fyrfads forsøg.

Om alt ender godt, om de mørke kræfter får lov til at overtage Julemandens værksted, og om Spinner får sig en lærestreg og i sidste ende også sin elskede Julia, det må du i Glassalen for at finde svar på.

Mageløst og fantastisk
Stykket var bygget helt fantastisk op, med både humor, spænding, lidt gys og så selvfølgelig kærlighed og smil. Vi nød at se de unge skuespillere som nisser, og der gik ikke mange sekunder før jeg overgav mig til historien og skuespillet på scenen.

Min datter klappede spontant under hele forestillingen, og jeg kunne ikke holde mine pinlige jubelråb tilbage ? hvilket jeg undskylder overfor de nærmeste tilskuere.

Jeg kan bare ikke helt forstå, hvordan disse 25 yderst talentfulde unge skuespillere kan spille en kæmpe opsætning som El Dorado-Jagten på den gyldne by, for så at stå på samme scene under en måned senere og spille et helt nyt stykke. For ikke mindre end fejende flot var forestillingen, og de unge skuespillere klarede både sangen, dansen og fortællingen bedre end nogen på de mere etablerede skuespillere, men det har jeg jo sagt så mange gange før.

Efter forestillingen udbrød jeg spontant, at det var den bedste juleforestilling, jeg nogensinde havde set. Klog fra tidligere år, havde jeg tidligere købt 2 billetter, så min datter kunne se forestillingen med hendes far. Jeg må nok bare erkende, at jeg må købe endnu en billet, for nu havde jeg jo lovet, at min mand skulle se forestillingen, men min billet får han ikke.
Jeg er faktisk ret trist over, at juleforestillingerne ikke optages på DVD eller CD, for ikke kun var det endnu engang et mesterværk uden sidestykke, men både sang og musik er noget, man kan (og skal) høre igen og igen.

Forestillingen kan ses igen og igen
Kom nu kære Eventyrteater?. bare for vores skyld, kunne I så ikke skynde jer at optage forestillingen, for den er så absolut værd at se igen og igen. Historien er fantastisk, de unge skuespillere er formidable i rollerne, musikken er eventyrlig og sangene er i en klasse for sig ? og så har jeg ikke nævnt dansene?..alt danner en perfekt helhed. Man kan jo sagtens se julemusicals hele året rundt, specielt når det er så dygtigt komponeret og velspillet af både Eventyrteatrets medarbejdere og de unge talenter.

Jeg bliver mere og mere imponeret over de unge mennesker ? de unge skuespillere. Vil I ikke nok love mig at fortsætte skuespil/musicalvejen. Danmark har brug for jer og jeres evner.

Min datter Diana udbrød efter forestillingen, at hun vil give den 10 julestjerner. Dette har jeg desværre ikke mulighed for, men jeg kaster stolt og ærbødigt 6/6 stjerner afsted, og glæder mig til at gense stykket.

Jeg vil anbefale alle at se forestillingen, om du er barn, ung, voksen eller rensdyr ? dette er endnu engang et hit fra Eventyrteatret.

Forestillingen varer en time uden pause ? og det er bestemt en time for lidt. Eventyrteatrets ?Julemandens lærling? spiller i Glassalen i Tivoli hver weekend frem til d. 15. december. Se evt nærmere på Eventyrteatrets hjemmeside www.eventyrteatret.dk, hvor der også er oplysninger om billetter.

Her op til jul har Eventyrteatret også en gruppe, der tager rundt for at underholde i fx Storcentre. Disse shows kan ikke sammenlignes med juleforestillingen i Glassalen.

Normalt plejer jeg at tale med nogle af de børn, der har set forestillingen, men denne gang glemte jeg det helt. Jeg gik bare rundt og gentog for mig selv ?Dette er den bedste juleforestilling, jeg nogensinde har set?

Skriv et svar