Jeg en gård mig bygge vil…

‘Jeg en gård mig bygge vil’

Oplev vaskeægte bondegårds idyl på Klithusegården ved Skallerup Klit ! Der er mange gode grunde til at holde ferie på Skallerup Klit Feriecenter. Faciliteterne er mange og gode, men vi er især betaget af omgivelserne, den smukke natur og den idyl, der overalt er at finde.

På Klithusegård kun 1,5 km fra Centerbygningen gemmer sig en charmerende og køn gammel bondegård malet i en okkerfarvet kulør. Det vrimler med dyr overalt. Her er alt, hvad der hører til en bondegård, hvis man skal lytte efter sangen i ‘De små synger’ om, hvordan en rigtig bondegård skal være!

Gratis oplevelse for hele familien
Der er ingen hovedindgang, ingen entre, der skal betales, og ikke noget tælleapparat. Alle er velkomne! Også turister, der ferierer i Lønstrup, Nørlev eller andetsteds, må hjertens gerne kikke indenfor. Der er ikke nogen souvenirbutik eller andet, der skal få de besøgende til at spendere. Faktisk er der ikke engang et stort prangende skilt, der fortæller, at man udmærket kan købe en kop kaffe og dej til snobrød og pandekager. På Klithusegård holder de sig pænt tilbage, fordi de ved, at det nu engang giver den bedste oplevelse, når folk selv bestemmer farten.

Ungerne vil elske et besøg, og det samme vil mor, far og eventuelle bedsteforældre med garanti også. For hvor tit er det lige, at vi får lov at besøge en rigtig bondegård, hvor det vrimler med små søde dyrebørn, som vi må ae og kæle med alt det, vi vil?! Her kan vi gå og kikke, som vi selv lyster. Det lugter, som det nu engang gør på landet, og fluer er der også på en varm dag. Men ellers er her meget pænt og rent, så sandalerne behøver ikke at blive vasket efter endt besøg.

Deltag i livet på gården
Får man mod og lyst, kan man – stor som lille – få lov at deltage i de mange daglige opgaver, som er en del af dagligdagen på en gård. Om morgenen kan de friske få lov at prøve malkning med håndkraft, og ved hønsene kan der hentes æg. I den mere udfordrende afdeling gælder det om at muge ud, men mon ikke det kunne være en ganske udmærket ting at prøve for alle de unger, der går og drømmer om at få deres egen hest eller blive landmand?

Ude på marken kan I få lov at være med til at grave kartofler op, og det vil sikkert more de børn, der ikke har en køkkenhave derhjemme med kartofler i. Der er nu ikke noget som at få jord under neglene!

Malkning kl. 9.00-9.30 og kl. 15.00-15.30
Fodring, indsamling af æg og opgravning af kartofler kl. 9.30-10.30

Kræver ikke tilmelding!

Madame Blås køkken
I det stemningsfulde Madame Blås køkken kan I altid købe en kop kaffe og et køligt glas hyldeblomst- eller solbærsaft til ungerne. Her er det hjemmebag og lutter gode sager. Ikke noget med sodavand og et bugnende udvalg af slik, som ikke har noget med et bondegårdsbesøg at gøre. I stedet kan der købes dej til snobrød og pandekager til bålet, der i sommerperioden er tændt ude på den store plæne.

Ofte vil det være muligt at være med til at lave syltetøj i Madame Blås køkken. Det sker også, at der henover det varme bål hænges en gryde op til kogning af frugtsuppe, som alle kan nyde for en beskeden pris.

Vi har flere gange nydt at sidde på den store plæne, hvor der er gynger og andre fine muligheder for leg, sjov og morskab for de mindste. I skyggen af træerne står der nogle gigantiske kaninhuse, der minder mest om legehuse. Børnene kan gå frit inde hos de mange velfornøjede kaniner, og det er vældig populært. Alt imens har vi nydt bålet og lidt fra godt til maven. Bedre fås det vist ikke.

Oh hvilken fryd det er for en stund at opleve ren og skær idyl med kattekillinger og kaniner, bål, saft, hjemmebag – ja selv lugten af møg. Det er autentisk, uden det bliver kitsch.

Bålet er tændt bål alle ugens dage kl. 11.00 – 14.00 (onsdag til kl. 16.00) i sommerperioden.

Bemærk at I ikke kan bruge Dankort i Madame Blås Køkken.

Ridecenter
Mange kommer på Klithusegård, fordi gården er ramme om Skallerup Klit Ridecenter, der har mange forskellige tilbud til børn og voksne – øvede såvel som uøvede.

Et populært tilbud til juniorerne er pony-gå-trækture på shetlandsponyer i skoven eller i de fredede indlandsklitter. Sommer-Rideskolen for børn er et virkeligt godt tilbud for børn, der gerne vil lære at ride eller ønsker at blive bedre. Der rides på islandske heste. Læs artikel her.

Blandt de mange tilbud for de ryttere, der har lyst til en ridetur på en af de 50 islandske heste, er der rideture i klitterne og på stranden, skønne rideture i indlandsklitterne alt sammen af forskellig varighed samt en attraktiv solnedgangstur langs stranden. Ridecenteret tilbyder også heldagsture og imødekommer gerne specielle ønsker.

Skal man vente på en, der er ude at ride en tur i det smukke terræn, findes der næppe noget mere atmosfærefyldt, hyggeligt og rart sted end Klithusegård. På gårdspladsen er der flere borde med bænke, hvor man i ro og mag kan fordrive ventetiden med at betragte de glade børn, der leger, eller måske bladre i en avis, mens man drikker lidt limonade. Skulle vejret drille inviterer Madame Blås Køkken indenfor til en kop kaffe. Milevidt fra dødssyge venterum på andre ridecentre!

Årets gang
Traditionerne holdes i hævd på Klithusegård, sådan som det er skik og brug. Man følger årets gang og afholder forskellige arrangementer til glæde for de besøgende, når det er tid for høst af korn, optagning af kartofler m.m. Gæsterne får lov at deltage i det spændende arbejde, der bliver gjort som i de gode gamle dage!

Tiden, der blev sat i stå
På Klithusegård mødes I af venlige og glade smil overalt: stedets ejer Lone, hendes datter Liv og hendes mand yder en stor indsats for, at alle føler sig velkomne og godt tilpas. De mange piger, der hjælper til på ridecentret, er også søde og imødekomne. Det er tydeligt, at pigerne er i deres es, fordi de her kan arbejde med det, de elsker allermest: Heste og andre søde dyr. Dyrene har det godt på Klithusegård, og netop dét er også en v

Skriv et svar