Følg Olsen-Banden i Jylland og land midt i noget af Danmarks skønneste natur!!

Hvis I ligeom vores familie er vilde med Olsen-Banden, så skulle I prøve at tage en tur til Thy. Her finder I nemlig locations til Olsen-Banden i Jylland, og der er god mulighed for at få en stor historisk oplevelse.

I Filmen drager Benny, Keld, Egon, Yvonne og Børge til Jylland for at finde en gammel skat, der ligger gemt i en af tyskernes bunkere på vestkysten. Det går som det plejer, og de må vende tomhændede hjem (nogle direkte i fængsel) men undervejs får vi et lille indblik i historien omkring de mange bunkere på Jyllands vestkyst, som blev opført under 2. verdenskrig.

Museumscenter Hanstholm
Filmen er optaget lidt forskellige steder, men I bør starte med at sætte kursen mod Hanstholm. Her finder man et virkelig flot museum bygget over den gamle bunker/kanonstilling, som i filmen skal forestille den bunker, Egon går rundt i. Selve bunkeren er stor og velholdt og der er gjort meget ud af at visualisere hvordan hverdagen var dengang for de tyske soldater. I et lille rum i bunkeren har Olsen-Banden fået sin helt egen plads. Her kan man læse meget mere om hvor de enkelte scener i filmen er optaget og lidt mere om hvordan filmoptagelserne foregik dengang.

Ovenpå bunkeren er der en glimrende billed/tekst gennemgang af opbygningen af bunkeren og hvordan man levede i bunkeren, og naturligvis en masse om søminer og kanoner. De har virkelig formået at gøre denne del spændende, og det vil give vores børn en fin og vigtig indsigt i, at der ikke altid har været så fredeligt i Danmark.

Et par hundrede meter fra museet kan man køre en tur i et lille tog, der kører rundt i området og også lige rammer et par af de andre bunkere på vejen.

Museet ligger i den nordlige ende af Thy Nationalpark, og naturen i Thy er bestemt noget at skrive hjem om. Varieret og med masser af muligheder for både gå- og cykelture.

Bunkerne ved Vigsø
Der er bunkere langs det meste af kysten, men vil man se mange bunkere og vil man se det sted, hvor Olsen-Banden finder bunkeren, så skal man til Vigsø, der ligger lidt nord for Hanstholm. Her ligger Vigsø Batteriet, som er en samling af ca 25 bunkere – nogle ude i vandet – andre inde på stranden. Med lidt kreativitet kan man kravle rundt inde og ovenpå bunkerne, og alene det at stå mellem alle disse bunkere giver lidt sus af historien.

Både Bunkerne ved Vigsø og Museumscenter Hanstholm kan I læse mere om her: http://www.naturstyrelsen.dk/NR/rdonlyres/6316FDD9-2E5D-4F95-A95B-A4215EDA7FCF/0/118_Hanstholmen.pdf

Rigtig god fornøjelse !

Mette Juhl
Sjovforbørn.dk
August 2012

Info
Museumscenter Hanstholm
Molevej 29
7730 Hanstholm
http://www.museumscenterhanstholm.dk/

Vigsø Batteriet
Vigsø Strand
7730 Hanstholm

Skriv et svar