Filmen Up! er en af de film, man bare må se!

Filmen Up! er en af de film, man bare SKAL se !

Lad mig slå fast med det samme. Jeg har set mange familiefilm!! Men filmen Up fik mig til at gøre noget, jeg aldrig har gjort før over en tegnefilm: Nemlig at stortude!! Jeg blev simpelthen så rørt over historien.

Vi møder Hr. Fredricksen, mens han er en lille dreng, der beundrer den store opdagelsesrejsende Charles M. Muntz, der dengang fandt skelettet af et mærkeligt dyr, som hans kolleger dog stemplede som et falsum. Muntz rejste tilbage til Paradisvandfaldende i Sydamerika og sværgede ikke at vende tilbage før han havde fundet et levende eksemplar af dyret.

Hr. Fredricksen (Carl) møder nu en sød ung pige (Ellie), der ligesom ham selv er fuldstændig forgabt i eventyr og Muntz. Sød musik opstår, og de to børn bliver langsom ældre, bliver gift, og drømmer kontinuerligt om at flytte deres hus til en skøn plet ved Paradisvandfaldende i Sydamerika. Drømmen bliver dog aldrig til noget, og selvom de får et skønt liv sammen, dør Ellie uden at have fået drømmen levet ud.

Uden at sige for meget om den fortsatte handling, så beslutter Carl sig til, at nu skal det være! Han spænder ualmindeligt mange balloner på sit hus, og nu hæver huset sig højt op i luften, og turen kan begynde. Hvad Carl dog ikke lige har regnet med, er at der ved et uheld er kommet en lille spejderdreng med op i luften. Det udvikler sig til et anderledes venskab, og der sker en masse sjove og uforudsigelige ting. Mere siger vi ikke.

Filmen rammer plet hos både undertegnede, min mand og mine 2 drenge på 4 og 7 år. Alle går derfra med en god fornemmelse. De voksne er noget rødøjede, mens børnene simpelthen synes det var sååå sjov en film.

Historien er godt skrevet, og den er så finurlig, at der ikke er set noget lignende før. Man ser den i 3D, og måske det er med til, at man synes man er med på rejsen.

Inden filmen er slut, får man lige tænkt sit eget liv igennem, fælder en tåre, får aha oplevelser og griner, griner, griner…

Det er simpelthen en film, der SKAL ses. Vi giver den uden tøven 6 stjerner ud af 6 mulige. Se at komme afsted……

Mette Juhl
Sjovforbørn.dk
11. oktober 2009

Skriv et svar