Fart over feltet med Findveji

En ny dille er over os. Geocaching får modspil af orienteringsløb med findveji.dk! Takket være en ny hjemmeside, kan I downloade et kort til et O-løb i en skov nær jer. Kortet indeholder alle de oplysninger I har brug for, så I kan finde vej og få pulsen op sammen. Let og ligetil.

Gratis glæde
Orienteringsløb er sagen, hvis familien har lyst til nye udfordringer og gerne vil være med på løbebølgen på en ny ”naturlig” måde. Udfordringen er, at finde vej og finde de faste poster, der bare venter på at blive fundet af ivrige motionister i alle aldre. Også børnefamilier! Samtidig er orienteringsløb med findveji.dk ganske gratis. I skoven får I samtidig masser af skønne naturoplevelser.

Fleksibelt orienteringsløb
Dansk Idræts Forbund, Friluftsrådet og de øvrige aktører bag findveji.dk ønsker at se endnu flere børnefamilier i den dejlige danske natur. Med det nye koncept indenfor orienteringsløb, har de store bidragsydere støttet op om en sjov, enkel og ligetil måde at bruge skovene på. Samtidig kan I som deltagere selv bestemme længde, tempo og sværhedsgrad på jeres orienteringsløb. Dermed mathcer finveji.dk de flestes behov om fleksibilitet.

O-løb på findveji.dk
Findveji.dk tilbyder at I kan printe et kort ud med et O-løb i en nærliggende skov. Ofte vil der være flere forskellige ruter alt efter sværhedsgrad. Dde lette foregår på veje og stier, mens de mellemsvære og rigtig tricky foregår overalt i skoven. På den måde kan man også løbe flere gange i samme skov, blot man husker at bede om en ny rute. Kortet vil indeholde en række symboler, som du også får forklaringer på. Så familien kan tage løbeskoene på og hoppe ud i udfordringen uden yderligere instruktioner. Når I er kommet af sted, bruger I kortet til at krydse posterne af, i takt med at de bliver fundet. Signaturforklaringer til kortet finder I her: http://www.findveji.dk/

Uden dikkedarer
Ideelt set kan det være en fordel at have et kompas med dig, så du kan vende kortet mod nord, men reelt er det ikke nødvendigt så længe I holder jer til de lette ruter. I kan evt. købe gode og enkle kompasser til børn i diverse legetøjsbutikker på nettet. Får I lyst til at løbe et traditionelt orienteringsløb, hvor hver post skal registreres med chip, kan det klares ved at leje en for blot 10 – 15 kr.

Findveji.dk er let at bruge, men siden kunne udmærket få flere forklaringer til nybegyndere, der må prøve sig lidt frem, men det går ganske fint alligevel. Der er al mulig god grund til at drøne af sted på O-løb!

Orienteringsløb med findveji.dk i 100 skove
Pt. har 50 skovområder takket være findveji.dk fået faste orienteringsløbsposter. Inden 2011 rinder ud, vil antallet af skove med permanent orienteringsløb være vokset til hele 100 styk fordelt jævnt over hele landet. Projektet indbefatter også orienteringsevents for skolebørn og lokalbefolkningen i større naturområder ligesom der vil blive afholdt introarrangementer for familier og for voksne, der har lyst at lære, at føre kort og kompas.

Nye tendenser i landets orienteringsklubber
Trods den store løbebølge de seneste år, har orienteringsklubberne haft svært ved at få flere medlemmer. Derfor brænder de for at vise danskerne, at udviklingen også løber stærkt i mere end en forstand hos de fartglade klubber.

I nogle orienteringsklubber er man gået over til fotoorientering. Ved fotoorientering skal deltagerne finde en post og matche den med det rigtige foto, der viser f.eks. et skilt eller et monument ved posten. Flere orienteringsklubber tilbyder mountainbikeorientering eller mtbo, som Dansk Orienterings-Forbund kalder disciplinen. Mountainbikerne skal finde vej fra post til post. Der køres udelukkende på stier og veje, da det ikke er tilladt at køre i terræn ved mtbo. Børn og unge kan også deltage med.

familieorientering.dk og orienteringsklubber
Skulle familien blive så bidt af orienteringsløb, at I gerne vil have endnu flere udfordringer og opleve samvær med andre ligesindede, er det oplagt at møde op, når orienteringsklubberne afholder introduktionstilbud for nye ansigter. Eller I kan deltage i familieorientering.dk som henvender sig målrettet til børnefamilier. Du finder din nærmeste orienteringsklub her: http://www.do-f.dk/adresser/ For børnene afholdes der visse steder særlige Skovcups, hvor både medlemmer og ikke-medlemmer kan komme og løbe O-løb: http://www.skovcup.dk/default.htm

Skatiskoven.dk
I Nordsjælland har et privat fritidsprojekt vokset sit stort og populært. Idémanden samarbejder med findveji.dk. På hjemmeside skatiskoven.dk kan I finde forskellige skattejagter og finde informationer om de forskellige ture til udflugten. Derefter kan man bestille en skattejagt til sin telefon. Selve skattejagtens opgaver får man også på mobilen undervejs, ligesom man kan få hints hvis opgaverne driller. Lad os håbe at Skatiskoven.dk på sigt får fodfæste i endnu flere dele af Danmark. Det er helt sikkert sjovt!

Orienteringsløb til børnesammenkomsten
Orienteringsløb har alle dage fascineret og begejstret små og store. Alverdens former for løb, er da også selvskrevne til børnefødselsdag og –fester. Skoven i skolen har brugt orienteringsløb som afsæt for en række lege og aktiviteter, som I her får med på vejen:
http://www.skoveniskolen.dk/default.asp?m=18&a=323 og
http://www.skoven-i-skolen.dk/default.asp?m=18&a=336. Gode forslag til aktiviteter med flere børn finder du også her:
http://www.kan-du-finde-vej.dk/laerervejledning_forslagtilaktiviteter.asp
http://www.kan-du-finde-vej.dk/links.asp.

Ta´på sjov Hjertejagt!
En anden måde at bruge skoven aktivt på, og tage på et alternativt løb er Hjertejagten. En hyggelig og ligetil pendant til løb, hvor det gælder om at komme først. Her kan alle med streg under alle være med! Hjertejagten er særdeles en aktiv og børnevenlig måde at tage på gåtur, hvor i samtidig får pulsen op.

Hjerteforeningen har taget initiativ til forskellige sjove opgaver, I skal lave når I går på en af de mange Hjertestier, der

Skriv et svar