Fantastisk dag til åbningen af Djurs Sommerland 2012!

Fantastisk dag til åbningen af Djurs Sommerland 2012!

Kalenderen skriver fredag den 4. maj 2012 – st. bededag – Danmark ligger stille, og solen skinner fra en skyfri himmel. Temperaturen kæmper godt nok stadig med at få sig sneget op på et tocifret tal, men solen er så småt ved at få magt over næsen af Jylland – også betegnet Djursland.

To forventningsfulde børn sidder på bagsædet af bilen, og har efter en halvtimes lang køretur efterhånden ikke længere tålmodighed, da vi rammer parkeringspladsen ved Djurs Sommerland. En ny sæson står for døren, og Randers pigegarde spiller flot op i rækker til en festlig familiedag, da vi kommer ind ad indgangen.

Piratland
Børnene tumler af sted, og kan næsten ikke vente med at få årets første rutchebanetur, så straks vi stikker foden indenfor i Piratland har Sofie på 8 år stillet sig i kø ved Skatteøen, som med sine 455 m og 28 meter i højden er Europas største water coaster. Med 70 km i timen drøner hun derudaf for til sidst at lande med et stort plask, som gør alle tilskuere våde, hvis de har stillet sig lidt for tæt på. Bagefter afprøves både Sablen, Piratfisken og Det Skøre Kompas, og alle forlystelser lever igen i år fuldt op til forventningerne og minderne fra sidste besøg. Sofie afventer dog stadig at blive høj nok til at prøve Piraten, som er det helt store ønske lige nu.

Lilleputland
Efterfølgende var det så lillebror Mikkels tur. Mikkel er 5 år og ville meget gerne prøve kræfter med Lilleputland, som er det helt store mekka for de mindre børn. Her er både luftgynger, ballongynger, tog og ikke mindst køreskole, som Mikkel er meget stor fan af. Her kører man i små elbiler og lærer reglerne om rødt og grønt lys, ligesom man har mulighed for at ”tanke”, som de voksne bilister gør. Et kæmpe hit hos børnene, som troligt står i kø og venter på, at båthornet lyder, så der er skift, og det bliver deres tur.

Alt imens Mikkel udforskede Lilleputland, fik Sofie en tur i Speedy Gonzales, som er en super sjov vandrutchebane i Mexicoland. Her suser man af sted med høj fart ned af bakken i en gummibåd. Et absolut must for de fartglade børn – eller legesyge voksne.

Sommerland
I det område, der hedder Sommerland har man mulighed for at prøve kræfter med Ørnen, som er en stor karrusel, som løfter de hvinende ”passagerer” højt til vejrs samtidig med at den snurrer rundt og vipper fra side til side.

Her findes også Thors Hammer, som er en rutchebane i en gammel vikingeborg, hvor man i 20 meters højde ryger gennem luften med op til 60 km/t.

Colorado River byder på en våd men sjov fornøjelse, da man på en tur med 3 stejle vandfald næsten ikke kan undgå at blive lidt våd.

Er man til det mere stille og rolige, så kan jeg klart anbefale en tur i Djurs Expressen, som er et hyggeligt tog, der kører igennem parken, mens man som passager har mulighed for at nyde det hele lidt fra en anden vinkel, og samtidig danne sig et overblik over, hvad der venter derude. Det er også i Sommerland, man møder vandcykler, kanoer, rutcherør, familiecykler, mooncars og trampoliner, så der er rigeligt at tage sig til, selvom man ikke lige er til de store højder.

Cowboy- og Indianerland
I Cowboy- og Indianerland mødes man af den rigtige western stemning både i form af bygninger og forlystelser. Min klare favorit er jo Rio Grande Rafting, men jeg må også tilstå, at også her, kan man med ret stor sandsynlighed blive våd. Man må dog ikke snyde sig for den sjove, lidt vilde tur gennem det strømfyldte vand, fordi man er bange for våde fødder. Det er virkelig en sjov tur, hvor man kan sidde hele familien samlet i ”båden”.

Wild West Karrusellen er gynger, som svinger rundt i meget høj fart højt oppe i luften – først forlæns og derefter baglæns.

Pony Ekspressen er for de lidt mindre børn – en fredelig tur på ”mekaniske heste”, som følger en bane – men ganske hyggeligt for dem, som ikke helt er store nok til de vilde ting.

Derudover er der skydebane, guldgraveri, sæbebobler og indianerland i dette område. Det er også her, man har mulighed for at prøve radiobiler, og også her er tænkt på de små, som ikke skal jordes af de lidt vilde større børn. Der er derfor lavet en bane kun for små børn – helt perfekt til min søn på 5 år.

Afrikaland
I Afrikaland møder man bl.a. Junglesafari – og igen har jeg kun et at sige ”prøv det”. Her er intet vildt, men en super hyggelig tur med en båd og et sansehav af indtryk, hvor du oplever både farlige jungledyr, kannibaler og krybskytter. Ingen højder, ingen speedmotor og ingen vandplaskeri. Ren hygge.

I Afrikaland findes også Hottentotkarrusellen, Tarzanland og ikke mindst Kannibalgryderne, som snurrer rundt og rundt og rundt, til du nærmest ikke kan gå på dine egne ben bagefter.

Årets nyhed 2012
Årets nyhed er Solguden, som man finder i Mexicoland. Desværre var uheldet ude efter den nye attraktion på åbningsdagen, da den ikke helt kunne klare presset og derfor flere gange blev lukket ned et stykke tid. Det betød også stor kø, når den kørte, men vi var tålmodige, og havde sat os for, at den SKULLE vi bare prøve. Det var somend også ventetiden værd, selvom det kom lidt bag på moderen, at man rent faktisk fik sprøjtet vand efter sig, mens man fløj rundt deroppe i luften. Heldigvis fandt vi ud af taktikken og undgik at blive våde, men en super sjov oplevelse, som bestemt også er et besøg værd.

Fantastisk åbningsdag
Djurs Sommerland er perfekt til en familiedag, da der i høj grad også er tænkt på de små. Der er flere spisesteder, og masser af bænke/borde, hvor man kan nyde sin medbragte mad.
Alt i alt en rigtig dejlig dag på åbningsdagen til Djurs Sommerland. Det kan kun blive en god sæson. Vi havde en fornøjelig dag med en masse gode oplevelser og to trætte børn på vejen hjem i bilen – hvor vi mere hørte snorken end ”hvornår er vi der mor”.

Djurs Sommerland er klart anbefalelsesværdig – men kom når de åbner om formiddagen. Tiden flyver af sted, og selvom vi var der alle otte timer, kunne vi nemt ha

Skriv et svar