Dejlig dag i Djurs Sommerland

Dejlig dag i Djurs Sommerland!

Solskin, glade børn og en ekstra forventningsfuld søn, der netop nåede over 110 cm, da vi skulle opleve Djurs Sommerland i åbningsweekenden 7.-8. maj. Sæsonens nyhed Skatteøen kræver, at man er minimum 110 cm, så glæden var stor, da den store, blå vandrutchebane åbenbarede sig i Piratland.

Og senere skulle det vise sig, at den levede op til forventningerne – også hos faderen.
Med i sommerlandet var også var også en 93 cm høj pige, så vi begyndte dagen i Lilleputland, hvor alle små kan være med. Det var gengældelsens glæde, for med sommerhus ved Ebeltoft har vi flere gange besøgt sommerlandet i Nimtofte. Og kålormen, helikopterne, flyvemaskinerne og ballonerne blev mødt med begejstring.

Pony brød sammen
Den femårige ville dog gerne prøve de mere vilde ting, så han og faderen gik over mod Mexicoland for at prøve Speedy Gonzales. Også Thors Hammer blev prøvet – dog med en vis bleghed hos sønnen. Imens ville mor og datter prøve en ridetur i Pony Ekspressen, men desværre brød hestene sammen, da det var vores tur. Og så brød den lille pige også sammen. Heldigvis blev hestene lavet, og vi fik vores tur senere på dagen.

Hele familien glædede sig til et gensyn med Jungle Safari i Afrikaland, men vi blev lidt skuffede over, at en gorilla havde tabt hovedet, og at dyr, som plejede at bevæge sig, stod stille. Men en god tur fik vi. Det fik vi også i Cowboy- og indianerland, hvor vi besøgte den altid gode forlystelse Rio Grande Rafting.

Vi skulle også en tur med toget, der kører rundt i parken, og det nød både børn og voksne.

Buffet eller madpakker
Der er masser af spisesteder i Djurs Sommerland, men vi testede kun pommes frites, kaffe og is, da vores børn bedst kan lide hjemmelavede rugbrødsmadder. Er man en familie på fire koster det tæt på 800 kroner at komme ind, og skal der mad oveni, kan det være en bekostelig affære at besøge sommerlandet.

På de opsatte grill kan man grille mad, og grill-områderne var godt besøgt. Djurs Sommerland byder på menuer og buffeter, og det er rimelige priser, de forlanger for maden.

Piratland hitter
Efter frokosten gik turen over til Piratland, hvor den nye vandrutchebane Skatteøen ligger. Her skal man finde skeletkaptajnens skat i det, som Djurs Sommerland kalder for Danmarks eneste water coaster. Den er 28 meter høj, 455 meter lang, og hastigheden når op på 70 km/t. Far og søn gik ombord, og der var jubel hos sønnen, da de var nede igen.
”Jeg vil prøve igen,” sagde han, og op måtte de.
Faderen havde følgende kommentar:
”Det er en kort, men meget effektfuld tur med en god afslutning. Det er et flot, blåt anlæg, og det er en fin forlystelse.”
Imens prøvede mor og datter Piratfisken, og en gang var nok for den unge dame, der ikke helt har storebroderens vovemod.

Dejlig dag
Indimellem ville børnene hoppe på trampolin på de store grønne områder eller besøge legepladsen, hvor en tur på en gynge også gjorde godt.
Vi sluttede dagen i Lilleputland med en tur med den lille rutchebane, hvor de små sidder med armene i vejret. Præcis som de store gør i den meget større rutchebane Piraten. To trætte børn ville med hjem efter en begivenhedsfuld dag i Djurs Sommerland.
”Anton, hvad var det bedste?,” spurgte jeg sønnen, da vi skulle hjem.
”Den nye vandrutchebane,” lød svaret.

Pænt og rent
Trods fejl som defekte ponyer og en chimpanse uden hoved havde vi en rigtig god dag i Djurs Sommerland. Som altid er stedet pænt, rent og velholdt. Toiletterne bliver jævnligt gjort rent, og der er små toiletter til børnene. Djurs Sommerland er et dejligt udflugtsmål for familier med plads nok til alle – selv på dage med mange gæster. Der er trampoliner og legeplads, så børnene kan få rørt sig, og man føler ikke, man går i vejen for hinanden. Besøget er ekstra dejligt, når køerne ikke er for lange. Vi plejer at komme i sommerferien, og der kan man vente længe på en tur. Om søndagen i åbningsweekenden var der kortere køer – dejligt.
Det blev ikke til en tur i vandland denne gang, for det åbner først sidst i maj, hvor temperaturerne forhåbentlig er høje nok.

Vi kommer tilbage i sommerferien, og børnene glæder sig allerede.

Louise Wilhelmsen
Sjovforbørn.dk
Maj 2011

Se åbningstider og priser på http://www.djurssommerland.dk/

Skriv et svar