Cirkus Benneweis 2015

Vi har i år haft fornøjelsen af Cirkus Benneweis, da deres turné ramte Holstebro – og en fornøjelse må det siges at have været. En blanding af spænding, overraskelser og humor på højt plan, så selv vi voksne indimellem glemte at trække vejret og sank en ekstra gang.
Forestillingen startede med at Nadja Benneweis, som er datter af Diana Benneweis, på en sjov måde fik præsenteret alle de optrædende, og herefter tog sprechstallmeister Kim Kenneth over, og introducerede hvert nummer.

Det første vi blev mødt med var smukke Ingrid Silvia, som fremførte 6 ligeså smukke tinkerheste. De store heste, som hver vejer over 500 kg lavede et flot nummer fyldt med ægte cirkustraditioner, og man sad som publikum tilbage med stor respekt for Ingrid Silvia, der har så meget kontrol over disse kraftige heste.

Efter den flotte hesteoptræden hilste vi for første gang på klovnene Steve og Jones. De kom mange gange i løbet af aftenens forestilling, men de var ikke klovne i traditionel forstand – nej, de var skam også fulgt med tiden, og det var nok det, jeg allerbedst kunne lide ved dem. De hørte Gangnam Style og fandt Medinas telefonnummer frem på mobilen, og så var børnene helt vilde med den lidt ustyrlige Steve, som Jones vist nok indimellem syntes var lige lovligt irriterende.

Herefter mødte vi min personlige favorit i forestillingen – nemlig David Confal. Jeg har aldrig før set en person have så meget styr på sin Diablo. Jeg var og er fuld af beundring og fuldstændig målløs over den måde, han kunne svinge rundt med ikke bare én – to eller tre……..nej hele fire Diablo’er. Og stadig nu forstår jeg simpelthen ikke, hvordan det lykkedes ham at svinge dem rundt, uden de filtrede sig sammen. De blev i høj fart kastet helt til vejrs – grebet igen og selv i mørke med lys, kunne David svinge disse til top i teltet, og fange dem igen. Virkelig smukt – meget anderledes og super flot performance.

Næste levende billede var Franco og Adel og deres smukke, store papegøjer. Nu ved vi jo alle, at papegøjer kan lære at tale, men har man set Franco og Adels papegøjer, så vil man vide, at de kan meget, meget mere end det. Man vil blive forundret, når man ser, hvordan de får en papegøje til at køre på cykel og løbehjul og en papegøje til at ligge på ryggen i en lille barnevogn, mens en anden skubber. Meget anderledes nummer, og helt utroligt, hvordan man kan lære papegøjer ting, man slet ikke havde forestillet sig. Dygtige dyr og ikke mindst dygtige trænere.

Efter dette søde papegøjenummer skiftede vi over i noget mere farligt – nemlig et komisk trampolin nummer med Costin Bellu. Jeg var faktisk lidt i tvivl, om jeg skulle grine, og det startede jeg sådan set også med, men så må jeg indrømme, at jeg i stedet slog over i at sidde med åben mund og tænke ”av av”. Costin så dog ikke ud til at slå sig, men det må have kostet lidt blå mærker at øve sig. Et sjovt og sejt nummer – og ikke så underligt at Costin har vundet flere priser, for han gjorde det virkelig godt og troværdigt.

Min datters absolut favorit, som hundeelsker var, Rosi Hochegger. Hun var virkelig ventet, og hold da op min datter fik også indfriet sine forventninger. Her kan man virkelig snakke om hundeopdragelse, og kontrol. Hele 9 forskellige hunderacer, der hver havde deres egen rolle i cirkusnummeret, leverede hver især en fantastisk indsats, og der var virkelig styr på, hvad hver enkelt hund skulle, så det gav en sammenhørighed og en sjov slutning. Jeg tror virkelig på, at ”hunden ER menneskets bedste ven” – i hvert fald Rosi’s.

Efter pausen stiftede vi så bekendtskab med min søns favorit. Og jeg må også tage hatten af for Duoen Vanegas, men jeg er også nødt til at sige, at jeg var meget i tvivl, om det var et fantastisk nummer eller fuldstændig vanvid, når de legede rundt på dødshjulet. Et energisk og yderst nervepirrende nummer, hvor jeg helt glemte at trække vejret og indimellem måtte kigge lidt væk af frygt for resultatet. Heldigvis gik alt godt, og man må jo tage hatten af for, at nogle er så modige og virkelig tør det, som disse to brødre viste os i manegen.

Min mand deltog selvfølgelig også som publikum i aftenens forestilling, men ret uventet blev han også pludselig en del af de optrædende, idet Franco Olivera hev ham ud i manegen og udførte hans meget macho-prægede nummer sammen med min mand. Stor jubel hos vores børn og stor applaus fra mig. Jeg havde nok ikke stået så stille, som min mand gjorde, hvis jeg blev udsat for det, han gjorde, men man må sige, at den meget Macho Franco havde styr på, hvad han lavede, og kunne sit kram. Han kan vist med rette kalde sig en Macho mand.
Robert Foxall optrådte herefter med aerial straps, og det gjorde han rigtig godt – det må være virkelig hårdt for armene at lave de numre, han gjorde, men flot var det især, da lyset blev slukket, og der blev tændt farvede lys på hans tøj, mens han ”svævede” rundt.

Rosi Hochegger var på endnu engang i løbet af aftenen – denne gang med den sjoveste hest, som kunne nikke, grine, og gabe ja endda selv gå i seng i ordets bogstaveligste forstand. Hesten gik faktisk i seng – og trak selv dynen over sig. Helt utroligt, hvad man kan lære et dyr at gøre, og virkelig sjov måde det blev fremvist på, som en lille historie.

Aftenens sidste performance var faktisk Kim Kenneth selv – og han leverede et illusionsnummer, som jeg vil våge den påstand, at ingen kan gennemskue. Min mand og jeg er begge af natur lidt skeptiske, når den slags numre kommer, men her måtte vi alligevel begge samle kæben op, for ”hvordan gjorde han lige det ?” Jeg vil lade det være op til jer selv at vurdere – og jeg synes helt sikkert, at I skal gøre jer selv den tjeneste at tage ind og se Cirkus Benneweis anno 2015. Det var en virkelig god forestilling, som jeg varmt kan anbefale både voksne og børn.

Mine børn havde glædet sig rigtig meget, og som min mindste sagde dagen efter, da han stod op ”mor – jeg ville ønske, det var mandag, for så skulle vi i cirkus igen”.

Helle Hansen
Freelance skribent for Sjov for Børn
Juni 2015

Mere information

Du kan finde hele Cirkus Benneweis turneplan på www.cirkusbenneweis.dk.

Skriv et svar