Lav smukke ting med hamaperler

Hvis du mangler idéer til, hvad du kan lave med dine børn i weekenderne eller ferierne, er det altid en godt med noget kreativt. Det er også hyggeligt at være sammen om, for man kan sidde stille og roligt og pludre samtidig med, at der sker noget, der har børnenes opmærksomhed. Man kan eksempelvis lave perler på plader, også kaldet perleplader, der kræver stor koncentration og en god gang fingerfærdighed for at ramme rigtigt på pladen med perlerne. Man laver det med rørperler af plastik, der fås i utallige farver og en del forskellige størrelser. Man kan lave flotte motiver med perlerne eller bare bruge det til en hyggelig stund.

 

Til voksne såvel som børn

At sætte perler på plader er en god ting at lave med børn, da de kan sætte farver sammen på kryds og tværs i sjove og fine mønstre. Men at lave perleplader er ikke kun for børn. Der findes hamaperler til børn og voksne, da de kommer i forskellige størrelser. De små hamaperler er selvsagt ikke så anvendelige til de små børn, da de er lette at putte i munden, næsen eller ørene, hvor de kan sidde fast. Derfor kan man med fordel vælge hama maxiperler, hvis man har børn på 3-4 år. De skal dog stadig holdes under opsyn, for at en ulykke ikke sker.

 

Tips til at lave flotte motiver med perler

Med perler på plader kan man lave flotte motiver, store såvel som små. Man kan følge forlavede opskrifter på udfyldning af perleplader til at lave spændende motiver. Ellers kan man også forsøge sig med selv at finde et motiv og overflytte det til en perleplade. Det kan sammenlignes med at dele et billede op i store pixels og er man rigtig kunstnerisk, kan man tilføje skygger og forskellige farver i motivet for at gøre det livagtigt.

Skriv et svar