Ghost Tower

Familiens mindste vil knuselske ”Ghost Tower”, der er et moderne bud på et vende- og huskespil med et twist.
Spillet består af en stor, flot og solid spilleplade, der forestiller slottet Skummelsten med en række rum og det stort ur øverst oppe. Uret har drejelige visere, der benyttes aktivt i spillet.
Det gamle slot er hjemsøgt af spøgelser. Spillerne skal sørge for at samle slottes spøgelsesbørn inden klokken bliver 12. Ellers kommer de voksne – og slemme – spøgelser frem.

I ”Ghost Tower” skal spillerne både finde og huske tre brikker ad gangen, samtidig med at de holer øjer med uret. På den måde er spillet en lærerig oplevelse udi hukommelse, uret og samarbejde. Ved spillets start er uret ti. De 24 spøgelsesbrikker placeres med motivet ned af. Nu skal der findes og fanges tre spøgelser af samme farve. Spillerne skal samarbejde om at få spøgelserne fanget og lagt i seng inden kl. 12. Så har de vundet!

Som i et vendespil skiftes man til at vende. Hvis de to første brikker er ens, må en tredje brik vendes. Den kan være samme farve og så er spøgelset fanget – eller det kan være en anden farve og så må alle brikkerne vendes om på ny. I så fald skal den lange viser på uret flyttes et tal frem og man nærmer sig gradvist klokken tolv!

”Ghost Tower” er et enkelt, men ikke desto mindre fantastisk vellykket spil. Selve spøgelsesuniverset på det gamle slot er godt tænkt og understøtter spændingen. Det er en fin og virkningsfuld ide, at lade uret nærme sig de tolv alt imens uhyggen spreder sig. At ”Ghost Tower” samtidig er et spil, der lægger op til at børnene skal samarbejde frem er godt at se. Ikke alle børn magter spils konkurrence-element. Atter andre har måske brug for at blive mindet om værdien af at samarbejde.

Som børnespil er ”Ghost Tower” vellykket, fint og ikke mindst unikt i sin spilleidé. Layoutet er flot og kreativt med en barnlig streg, der tiltaler både børn og voksne. Spillet er let at komme i gang med at giver børnene en underholdende oplevelse samtidig med deres koncentration stimuleres og klokken øves på sjov vis. Kort sagt et herligt spil!

Læs mere

Skriv et svar