Troldeprinsen

”Der var engang” ….. Sådan starter alle gode eventyr og også eventyret om ”Troldeprinsen” af den norske illustrator og tegneserieforfatter Bjørn Ousland.

I Norge er Bjørn Ousland en af de allermest førende illustratorer og kendes blandet andet som bidragsyder til en række nye versioner af Asbjørnsen & Moes eventyr.

”Troldeprinsen” tager da også form som et moderne eventyr formidlet i tegneserieform – og trykt i bogform. Eventyret handler om en prins, der bliver født på kongsgården. I løbet af kort tid viser det sig, at prinsen er usædvanlig: han vokser meget mere end alle andre og bliver en kæmpe! Kongen og dronningen vil gerne have deres elskede søn bortgift, men pigerne afslår pga. prinsens udseende. Snart lyder det fra en olding, prinsen er en skiftning – han er altså en forbyttet troldeprins! Nu drager folk i hobetal ud for at finde den rigtige prins. Troldeprinsen opsøges af en pige, der vil ham det godt. De to tager også afsted for at lede efter prinsen. For kan det lykkes dem at finde prinsen, vil troldeprinsen nemlig få det halve kongerige i dusør!

Bjørn Ousland har skrevet og illustreret eventyret om den forbyttede troldeprins. Det er varm, glad og underholdende fortælling med noget på hjertet. Som forfatter formidler Ousland veloplagt og ligetil. Han benytter sig i rigt mål af den eventyrlige fortællestil og disses virkemidler.

Eventyret om ”Troldeprinsen” er en charmerende og let moraliserende fortælling om, at de indre værdier tæller mere end det ydre. Den ”rigtige” kongesøn er en typisk se-mig-person, mens troldeprinsen virker sød og tiltalende. Han er nede på jorden og ligetil.

Der venter en farverig oplevelse med masser af liv og smæk for skillingen i Bjørn Ouslands illustrationer. Hans stil er helt unik og præget af en leg med forskellige remedier. Alligevel er det overskueligt og opslagene er en præget af en god dynamik, der understreger tegneseriestemningen.

”Troldeprinsen” er en sjov og sød tegneserie fortalt på eventyrlig vis. Der er noget magisk i Bjørn Ouslands illustrationer, som giver læseren lyst til at genlæse historien mere end én gang.

Køb Troldeprinsen online

Skriv et svar