Trolden og Alfen

Med fortællingen ”Trolden og alfen” præsenteres vi først og fremmest for en bemærkelsesværdig række illustrationer og en sød lille historie.
Bogens forfatter Jakob Muusmann er uddannet kunstner og illustrator. Takket være en hel unik tegnestil, der om noget matcher den fortællingens eventyrlige stil, lykkes det at give en stemning af magi. Hvorvidt nutidens børn vil nyde illustrationerne må komme an på en prøve.

I ”Trolden og alfen” møder vi den ensomme trold Gumpe, der bor alene i sin hule i bjergene. Gumpe bliver drillet da han er stor, kluntet og har nemt ved at blive vred. Troldene kan ikke forlade deres hule om dagen, da de ikke tåler sollys. Lyset vil forvandle dem til sten. Men på en uheldig dag falder Gumpe ned ad bjerget efter et skænderi med de andre trolde.
Nu står han for bjergets fod i skoven, hvor han møder den lille alf Alfa.

Alfa er rar og hjælpsom. De to bliver venner og Gumpe møder også Mussepjokket, der bor hjemme hos Alfa i det store egetræ. Alfa har en flipflopper – en paraply – der muliggør, at Gumpe kan gå udenfor uden at blive til en sten. Hvor er det rart! Men skal de nye venner blive sammen eller skal Gumpe igen mødes med de andre trolde?

”Trolden og alfen” er en charmerende og varm lille fortælling om et venskab. Moralen er stadig værd at genopfriske: at vi kan være venner på tværs af alverdens forskelle, når blot vi har forståelse for hinanden.

Jakob Muusmann formidler i et enkelt og ligetil sprog. Med bogen her får vi på samme tid en poetisk og eventyrlig fortælling. Eneste anke er, at læsbarheden af den specielle fonte ikke er helt god – slet ikke hvis man sidder på sengekanten med begrænset belysning.

Køb Trolden og Alfen online

Skriv et svar