Simon skal i nulte

Skolestart er forbundet med stor nysgerrighed og mange spørgsmål. Dem søger forfatteren Peter Gotthardt i ord og illustratoren Mette-Kirstine Bak i billede at afdække med denne glade og informative bog, om Simon i hans første skoleår.

Vi møder Simon da han er seks år og går i børnehave. Allerede her spørger jeg mig selv, om ikke de fleste er lidt yngre i dag? Videre hedder det, at han efter sommerferien skal starte i skole. Efterhånden tror jeg, at de allerfleste børn starter i ”Indskoling” på skolens SFO, men ikke Simon.

Bogen sætter fokus på hvordan Simon forbereder sig, så han kan blive skoleklar. Igennem Simons mange forberedelser kan læseren selv tage tråden op, træne tal, bogstaver, øve snørrebånd, gå en tur i boghandlen osv.

Første skoledag i nulte klasse er en dejlig dag med forældre der klapper og flag på tavlen. Det første år i skolen byder på mange små og store udfordringer for Simon. Ikke alting er lige nemt eller morsomt, men bogen er skrevet i en fortrøstningsfuld tone.
Forfatteren Peter Gotthardt søger øjensynligt at skildre hverdagen i nulte så realistisk som muligt, og vise et varieret billede af skolegangen på godt og ondt. Med illustrator Mette-Kirstine Baks farverige og muntre billeder, er der lagt op til en alle tiders god, lang og nuanceret samtale om noget af det vigtigste: en god skolestart!

”Simon skal i nulte” er et godt og gedigent værktøj når blot forælderen selv sørger for at formidle autentisk, levende og sagligt.

Sidebemærkning: sidetal savnes!

Køb Simon skal i nulte online

Skriv et svar