Røv og gulvspand

Når familien smuldrer og går fra hinanden bliver tilværelsen for alvor svær. Det viser forfatteren Anita Krumbach os med sin lille letlæsningsbog ”Røv og gulvspand”, der henvender sig til tweens.
Hovedpersonen er den 13 årige Aksel, der befinder sig i et kæmpe kaos da faren mister sit job og moren vælger at forlade familien. Aksels far kaster sig ud i voldsom nedtur, der skal ende med at få store konsekvenser. Intet er som det var før. Det er især Aksels evne til at tilpasse sig og ikke omvendt.

Fortællingen om Aksel er en både tragisk, trist og indimellem morsom beretning om hvordan de voksne kan vælte alting med grimme ord og håbløs attitude. Ved første øjekast forekommer familiens nedtur at være sat på spidsen, men den sociale deroute foregår reelt i alt for mange danske hjem. Derfor er bogen vedkommende og vigtig at læse. Både for de børn der måtte opleve det på egen krop og som kammerater til børn hvis hjem er i opløsning.

Selve kompositionen kunne udmærket være mere stram og sproget lidt mere skarpt. Bogen har meget – vigtigt og vedkommende – på sinde, men stiller også store krav til sin unge læser.

Køb Røv og gulvspand online

Skriv et svar