Prodigy. Den udvalgte. (bd. 2 i serie)

”Prodigy” er andet bind i den dystopiske serie ”Legend” af Marie Lu.
Serien lægger sig i kølvandet på andre populære science fiction-romaner som fx ”Hunger Games”, ”Maze Runner” og ”Divergent”. Den har med rette opnået stor popularitet.

Handlingen foregår i et fremtidigt USA, hvor landet efter en borgerkrig er delt mellem Republikken og Kolonisterne. I Republikken lider befolkningen som følge af naturkatastrofer og pest. Kun de rige kan få hjælp. Republikken styres med hård hånd.
Vores hovedpersoner – June og Day – stod oprindelig på hver deres side af Republikken Amerika. Men nu er de sammen flygtet til Kolonierne. Her bliver de mødt at Patrioterne, der også bekæmper Republikken. De ønsker at hjælpe Day og June til gengæld for at de dræber Republikkens nye leder Anden.

Snart er Day og June aktive for Patrioterne, der samtidig lover at hjælpe med at redde Days lillebror Eden og skaffe dem alle til Kolonierne efterfølgende. Men noget skal snart vise sig at være anderledes, end det giver sig ud for at være – og både Day og June kommer i alvorlige vanskeligheder.

”Prodigy” er, præcis som sin forløber, en velskrevet og velkomponeret science fiction-fortælling. Denne gang har forfatteren skruet endnu mere op for tempoet og tilført endnu flere spændende twist til den dramatiske fortælling.

Kapitlerne er skiftevis skildret ud fra Day og Junes synsvinkel. Det er med til at understøtte den dynamik og det spil, der er mellem de to karakterer.

Ved første øjekast synes ”Prodigy” blot at være (endnu) en science fiction-roman med en god portion vold, ulykke og elendighed – og ja, kærlighed. Men serien handler i dén grad om, hvordan vi udvikler os som mennesker og undervejs tager vores holdninger op til revision. Alle bogens karakterer ændrer sig i takt med, de gør sig erfaringer. Marie Lu viser imidlertid også, at vores baggrund er altid ikke så let at flygte fra. Politik og ideologi fylder en central rolle i handlingen, idet forfatteren skitserer forskellige måder et samfund kan indrettes på, og afdækker forskellig svagheder i begge former.

Marie Lu tager os gennem en uforudsigelig serie af dramatiske begivenheder og bogen cementerer, at intet her i tilværelsen er sort/hvidt. Forfatteren leverer en super flot præstation med noget at tænke over, dramatik, twists og cliffhangers.

Køb Prodigy. Den udvalgte. (bd. 2 i serie) online

Skriv et svar