Prins Teseus. Skæbnens lod. Bog 5

Med bind fem – Skæbnens lod – i serien om den græske heltefigur prins Teseus, er vi efterhånden nået til vejs ende i Josfine Ottesens serie om græsk mytologi for de knap så erfarne læsere.

Romanen tager sin begyndelse på Kreta, hvor den unge prins Teseus må i kamp mod den frygtede Minotaurus. Kretenserne har nemlig taget sig syv unge piger og syv unge mænd som betaling som krigsoffer år efter år, siden Athen tabte mod Kretas mægtige konge og folk. Men nu skal det være slut! Teseus vil besejre Minotaurus, og til det får han hjælp fra ingen ringere end kongedatteren Ariadne fra Kreta, der giver ham et par uvurderligt råd.

Med stort drama kæmper Teseues og vinder over den frygtede Minotaurus. De to unge elskende sejler fra Athen, men skæbnen vil, at de ikke kan få hinanden. Guderne har meget at sige på den tid, og det må man underkaste sig. Vel hjemme igen i Athen er meget forandret. Prins Teseus må finde al sit mod, før han kan lade sig hylde som konge.

Josefine Ottesen skriver veloplagt og flot i denne levende fortælling fra den græske mytologi.
Der er fokus på det dramatiske – kampene – og på kærligheden. Men også skæbnens rolle i datidens Grækenland bliver på fin vis fremhævet, og læseren får en god forståelse for, hvordan guderne overordnet set sætter rammerne og reglerne for folkets levevis.

Trods bogens lix på blot 10,4 er sproget varieret og med mange fine nuancer. Vi fanges af en levende, dramatisk og spændingsfyldt fortælling!

Josefine Ottesen har med serien her skabt en lærerig og ikke mindst uhyre fængslende fortælling for de yngre læsere , der her kan blive dus med lidt af den græske mytologi. Blot savner jeg et særskilt fakta-afsnit, der kort forklare læseren om græsk mytologi, så den unge læser rent faktisk får en forståelse af, at der her er tale om en klassisk fortælling. På den måde ville teksten blive sat i perspektiv.

Serien om prins Teseus kan varmt anbefales – ikke mindst til selvlæsning. De ledsagende illustrationer hjælper med at forklare teksten og understreger glimrende fortællingens stemning.

Køb Prins Teseus. Skæbnens lod. Bog 5 online

Skriv et svar