Morgenthalers ALFABET: 28 dyrefabler som du selv kan læse

Frækt, fornøjeligt og fuldstændigt fantastisk – sådan formidler Anders Morgenthaler alfabetet for børn og voksne i 28 dyrefabler. Indimellem er Anders Morgenthaler bare for meget, men netop denne evne til at overraske og overrumple, er med til at gøre læsningen morsom og fængende.

Vi kender Anders Morgenthaler som filminstruktør og halvdelen af tegneparret Wulffmorgenthaler, men de sidste år har børn og andre barnlige sjæle kunne glæde sig over hans virke som børnebogsforfatter.

Nu er det så hele alfabetet, der danner baggrund for en perlerække af skøre, skæve og super sjove dyrefabler. Det hele serveres i en utrolig flot samlekassette med syv mindre bøger, der hver især dækker fire bogstaver. Sådan kan det nemlig også gøres!

Sproget er som altid sprudlende og spækket med frække formuleringer og mindre pæne udtryk. Det er ikke en ABC for de allermindste, men en ABC henvendt til børn på vej i skole eller netop startet i skolen. Medmindre det er helt okay for mor og far, at barnet adopteret gloser som ”klunker”, ”en lammer”, ”krafteddermaneme”, ”tyndskid” og ”sygt nedderen”. Alligevel er de små historier både søde, charmerende og livskloge. Historierne spænder ganske vidt i deres indhold og moral.
En lille lækker detalje er, at enkelte af navneordene ganske enkelt er skiftet ud med små enkle og let tolkelige tegninger. Det gør teksten endnu mere interessant, og bøgerne vil appellere til at barnet deltager som medlæser.

De 28 dyrefabler er et dejligt møde med fantasien når den er bedst. En herlig læseoplevelse for børn og voksne, der anbefales på det varmeste!
Anders Morgenthaler rammer plet med så velformulerede små fortællinger. Ekstra flot bliver det takket være de geniale tegninger og tekst, der tillader at barnet kan læse med.

Køb Morgenthalers ALFABET: 28 dyrefabler som du selv kan læse online

Skriv et svar