Mission 2: Den grå dame

Med ”Mission 2: Den grå dame” er detektivbureauet APS på banen igen. I bedste ”De fem” stil, stiller Aske, Paprika og Sander – deraf navnet APS – op til opgaver, der kræver fuld diskretion. Egentlig opstod detektivbureauet ved et tilfælde, men nu er de tre gode venner godt i gang og har fået smag på at opklare sager.

I første bind tog de til Sønderjylland for at løse et mysterium om dræbte får, men denne gang gælder det noget endnu mere kostbart: dyre malerier fra et slot! Detektivbureauet modtager henvendelse om, at der på Dragsholm Slot forsvinder dyre malerier i nattens mulm og mørke. APS må hjælpe!

Nu må de tre af sted på en ny mission og indlogere sig på den nærmeste campingplads. På slottet møder de tre den gamle senile fru Fabricius, der ejer malerierne. Slottets kustode, Adam, ser helst at de tre forsvinder, men fru Fabricius tror børnene er hendes børnebørn – hvilket er meget belejligt for sagens opklaring.
På campingpladsen foregår der også mystiske ting. Hvorfor er den nabocamperende tysker fx så velhavende? De tre vikler sig ud i mange spøjse og akavede situationer, men heldigvis har de held til at klare det hele. Rigtig spændende bliver det dog for alvor, da de bliver indespærret i slottets kælder. Nu er gode råd dyre.

Forfatteren Henrik Nilaus har endnu engang skrevet en spændende og munter detektivroman fuld af drama og ægte fortælleglæde. Selv om bogen har fokus på opklaringen af de forsvundne billeder, er Mission 2 ikke mindst en dejlig og varm bog om venskab og ubetinget sammenhold. Sander, Aske og Paprika er tre vidt forskellige børn, men det gør kun bogen endnu mere elskelig. Det er en sjov og spændende bog, som vil tiltrække mange læsere, selv om den ret beset kunne fortjene at plottet stod endnu tydeligere.

Første bog i serien hedder Mission 1- Undercover på nettet. Se også anmeldelse af denne her hos Sjov for børn.

Køb Mission 2: Den grå dame online

Skriv et svar