Mission 1: Undercover på nettet

Børneserier med fart over feltet og spænding er der ikke specielt mange af. Nu har en ny en af den klassiske slags set dagens lys. Mission 1 er titlen på en ny, morsom og nogenlunde realistisk krimiserie til de større børn.

Serien er skrevet af forfatteren Henrik Nilaus i bedste ”De fem stil” og sender også gode tanker i retning af en forfatter som danske Kirsten Holst. Her er nemlig både spænding og humor i en skønsom blanding, men bedst af alt er der et glidende og let sprog, der gør serien til en gave for de store børn. Vi kan nemlig altid bruge gode serier, der værner om læselysten ved at have et fængende, let og nemt sprog.

I seriens første bind, ”Undercover på nettet”, møder vi de tre venner Sander, Asger og Paprika for første gang. Asger er computernørd og mester i hjemmesider. Før de har set sig om, har de for sjov lavet en hjemmeside for et detektiv-bureau og i næste nu er der en kunde der har brug for deres hjælp.
Uden at afsløre at de kun er børn involvere de sig i en sag, hvor en landmand ved Tønder mister sine får. Angiveligt pga. naboens kamphunde? Eller kan det være noget helt andet der er på spil mon?! De tre drager til Vestjylland og indlogerer sig hos fortælleren – Sanders – mors onkel på en gammel gård. Her kommer de på virkelige udfordringer.

”Undercover på nettet” er en velfortalt og spændende børnekrimi, der har masser af fine momenter. Det er en fortælling om venskab lige så meget som en interessant krimi.
Som titlen antyder har teknologien en stor rolle i bogen. Ikke mindst Asger er exceptionel ferm til IT og dyrker teknologien. Den skal vise sig at blive en stor hjælp i løsningen af mysteriet om de døde får.
Bogens slutning er jeg mindre begejstret for. Her bliver desværre tingene en tand for tænkte og urealistiske. Den unge læser har krav på en mere helstøbt bog og slutning især, men potentialet er stort – overordentligt stort!

Mission 1: ”Undercover på nettet” lover godt for kommende bøger i serien. Ikke mindst pga. sprog og de tre karakterer. Det er flot!

Køb Mission 1: Undercover på nettet online

Skriv et svar