Min mormor og skovkrokodillen

Der eksisterer et særligt og ganske magisk rum, dér hvor børn og bedsteforældre mødes. Her får man som barn lov til at udfolde sig mere frit. Reglerne er færre, og der er som oftest højere til loftet.
I fortællingen ”Min mormor og skovkrokodillen” beretter forfatter Anne Bredahl om drengen Marius, der sammen med sin lillesøster er på besøg hos deres mormor.

Mormor har en stor have, der både gemmer på planter og dyreliv. Haven er lukket inde bag en tung stor havelåge. En dag, hvor de tre er i haven sammen, lister lillesøster ud af haven og låser Marius og mormor inde. Nu må mormor handle!

Når man er en lille dreng som Marius, smelter virkelighed og fantasi let sammen, og i Marius´s verden bliver det en kamp på liv og død, hvor mormor skal redde lillesøster fra Komfurmonsteret. Men Marius og Mormor er to seje krigere, og mormor overmaner endda den slemme skovkrokodille. Sikke et held!

Historien om ”Min mormor og skovkrokodillen” er fortalt med indlevelse og varme. Det særlige bånd mellem bedsteforældre og børnebørn fremhæves som noget unikt. Hvor forældre tit er praktiske og rationelle, har bedsteforældre måske større overskud til at lade fantasien råde, sådan som det er tilfældet i historien her.

Det er en fornøjelse at læse om Marius og hans bedstemor. Fortællingen minder os om, at skabe rum og plads til at børn kan få lov til at digte, være kreative og lade fantasien blomstre.

Det kærlige bånd på tværs af generationer bliver hyldet på glimrende vis med denne dejlige lille bog. Dita Sternfend har stået for de farverige og muntre tegninger.

Køb Min mormor og skovkrokodillen online

Skriv et svar