Manden med seks fingre

Den anerkendte norske børnebogsforfatter Arne Svingen er på banen med en ny serie af letlæsningsbøger, skrevet i genre gys og uhygge. På dansk er det forlaget ABC, der står for oversættelserne. Foreløbigt er to titler klar. Flere følger.

”Manden med seks fingre” er en klassisk gyserfortælling. Vi følger drengen Peter, der sammen med sine forældre besøger et tivoli. Her bliver han væk, og mens han leder efter forældrene søger han ind i et spøgelses- og uhyggehus. Peter har et glasøje pga. et uheld med en bue og pil. Det nedsatte syn gør, at forveksler sin far med en anden mand. Det er ikke nogen hel almindelig mand! Von Morte er grum og byder Peter velkommen til ”De grusomme kroppes land”. Peter er havnet i en skræmmende parallelverden, og nu møder han en række meget mystiske personer. Nu gælder det bare om at undslippe i tide!

Arne Svingen har skrevet en letlæst og dog velkomponeret bog. Fortællingen er rig på de klassiske elementer fra gyser- og uhyggegenren, så den unge læser kan se frem til hårdrejsende læsning.
Teksten er suppleret af enkelte sort-hvide tegninger. De hjælper både læseren med at forstå teksten, og samtidig understøtter de stemningen på flot vis.

Børn, der lige har lært at læse eller forsat kæmper lidt med det, vil finde stor fornøjelse i bogen her. Teksten er sat med store typer, der fremmer læsevenligheden. Dog så jeg meget gerne, at man havde udregnet lixtallet. Det fungerer forsat som mål for sværhedsgraden.

Arne Svingen formidler veloplagt og sørger for at aktivere fantasien hos sin læser.

Køb Manden med seks fingre online

Skriv et svar