Leo og Mei

Med ”Leo og Mei” dykker forfatteren Synne Lea fra Norge ned i tunge og triste emner.
Svigt, overgreb og smerte i barndomslivet er det helt centrale, når Synne Lea tager os med ind i børnene Leo og Meis tilværelse.
De to børn er naboer og uadskillelige. Hvor enebarnet Mei kommer fra et trygt, harmonisk og velfungerende hjem, er alting anderledes svært hos Leo. For noget er helt forkert derhjemme, og den handicappede dreng har det mere end svært. Ikke mindst faren er ikke til at stole på.

Men Leo har Mei! De to søger hinanden. Tætknyttede som få, holder de to børn sammen og komplementerer hinanden. Mei beskytter og støtter Leo. Over dem hviler truslen i form af Leos kontrollerende og voldelige far.
Snart krakelerer børnenes forsøg på at skabe harmoni. Leos mor glimrer i sit mentale fravær, og Leo er i reel fare.
Da Leo indlægges på hospitalet rystes Meis verden. Helt fatalt bliver det, da Leos mor siden hen vælger mellem faren og Leo.

”Leo og Mei” er en hjerteskærende roman, der gør et uudsletteligt indtryk på sin læser. De to børn er begge ensomme, og trods forskellighederne er de på en eller anden måde ens. Om Leo blot er den ensomme Meis fantasiven er svært at vide. I hvert fald tager hun afsked med ham.

Synne Lea har skrevet en vedkommende og unik roman, der er stille og forunderlig i sit væsen. Sproget er kortfattet, enkelt og næsten helt poetisk. Af samme grund kræver det også en læser med lyst til at følge bogens spor og særlige facon. Man må give den lidt tid før sammenhængene viser sig, men så åbenbarer der sig en smuk og smertelig roman, man sent vil glemme.
Børnenes venskab står som nogen helt unikt, og adskillelsen bliver følgelig grum og gribende. Synne Lea formår næsten at få sin læser til at græde med den halte Leo og den tro, trøstende kammerat Mei. Hvor er det godt gjort!

Køb Leo og Mei online

Skriv et svar