Lasse-Leif – DM i æbleskiver (og andre historier fra jul og omegn)

Mette Finderups populære bøger om drengen Lasse-Leif handler om en dreng i børnehavealderen. Han bor med sin far og mor samt dukke Luske-Lise i et hus. Bøgerne er fortalt i øjenhøjde med de små læsere, og er karakteriseret af humor.

Mette Finderup har demonstreret en fornem evne for at leve sig ind i et helt almindeligt børneliv, med alle de pudsigheder det indbefatter.
”Lasse-Leif – DM i æbleskiver (og andre historier fra jul og omegn)” er en glad, munter og sjov julebog for børnehavebørn og de mindste indskolingsbørn.

I bogen følger vi Lasse-Leif og hans familie igennem et række punktnedslag i den søde juletid. Det starter den første december hvor Lasse-Leif tager hul på sine mange julekalendere og venter på at nissen lægger noget i hans julesok. Siden følger vi b.la. med på sidelinjen når Lasse Leif besøger sin mormor, når familien er til fødselsdag hos Onkel Peter, til Lucia optog i børnehaven, når juletræet købes og ikke mindst når der afholdes juleaften og nytårsaften.

Mette Finderup fortæller som altid med et glimt i øjet. Hun har et fint blik for barnets pudsige og underfundige småbørnslogik, og formår at fremhæve det komiske i små hverdagssituationer, alle kender. Det er spot on, når Lasse Leif funderer over de voksne.

Forfatteren kan ikke beskyldes for at være politisk korrekt udi sit børnesyn og pædagogiske tankegang. I ”Lasse-Leif – DM i æbleskiver (og andre historier fra jul og omegn)” er der b.la. en familie-pjækkedag, hvor alle hygger i nattøj, det er legitimt at få byttet de allerfleste af sine julegaver og det er også okay at bytte en gave, der allerede ér brugt.
Visse forældre vil måske føle sig en smule udfordret, når de skal formidle den slags – eller læse højt om Lasse-Leif, der får lov at tænde en raket med fars cigar. Men det ændrer ikke ved, at det er velfortalt, hylemorsomt og kalder på et smil.

”Lasse-Leif – DM i æbleskiver (og andre historier fra jul og omegn)” er en velfortalt højtlæsningsbog med 13 kapitler og gode illustrationer undervejs. I kan glæde jer til en munter julebog med et herligt flow og et lyst syn på tilværelsen! Mette Finderup beviser nok engang, at Lasse-Leifs univers er som skabt til de små læsere.

Køb Lasse-Leif – DM i æbleskiver (og andre historier fra jul og omegn) online

Skriv et svar