Kongen, Kronhjorten og adjudanten

Aina Christiansen rammer så at sige plet med sin skønne humor og dejlige illustrationer, når hun inviterer de yngste læsere med på jagt i ”Kongen, kronhjorten og adjudanten”.
Det er en vaskeægte perle udi en hyggelig og charmerende billedbog!

Bogen omhandler en forkælet og snobbet konge, der tager på jagt. Med sig har han den altid pligtopfyldende adjudant. Byttet er den smukke kronhjort Tøffe. Det skal dog vise sig at være vanskeligere end som så at ramme den gamle og kloge Tøffe. Kongen rammer ganske dårligt – til Tøffes held. Undervejs får kongen gode råd af sin adjudant og proviant i form af velsmurte madder med karrysalat. Jo, det er en helt uforglemmelig jagt!

Aina Christiansen skriver med et glimt i øjet. Hun formår på bedste vis at indfange stemingen af en spoleret og overforkælet konge, der trofast følges af sin kære adjudant. Over det hele svæver Tøffe. Den klogeste af dem alle. Det smukke dyr, vi fatter sympati med – og hepper på!

Lasse B. Weinreich har skabt de herlige illustrationer, der så fint supplerer teksten. Det er på en gang hyggeligt og uhyggeligt, når jagten går ind på Tøffe!

Glæd jer til en vaskeægte jagthistorie med masser af komik, karrysalat og kongelig atmosfære. Det er i den grad en hyggelig, sjov og varm fortælling vi her får præsenteret. Ungerne vil knuselske den!

Bogen om Tøffe og kongens jagt er baseret på forfatterens barndomsoplevelser, idet hendes forældre var slotsforvaltere gennem 25 år. Hun voksede op ved Eremitageslottet i Dyrehaven, og skildrer i bogen her den store kronhjort Tøffe, der fik alle børnene som sit heppekor.

Køb Kongen, Kronhjorten og adjudanten online

Skriv et svar