Klatteradat

Halfdan Rasmussen så dagens lys den 29/1 1915. 100 års dagen for den danske digter og forfatter markeres på behørig vis med en række genudgivelser.

”Klatteradat” er ved første øjekast en uanselig lille billedbog, der som navnet antyder, er fyldt med en masse sorte klatter! Men snart skal det vise sig, at Halfdan Rasmussen og tegneren Kaj Matthiessen her har skabt en lille perle, der fortjener al mulig ros.

Rammefortællingen handler om drengen Anton og hans far, der sidder tegner. Farens pen klatter, og det sorte blæk forvandler sig fra da af til en eventyrlig lille historie om sjove dyr og ting.

I al sin enkelthed lader Halfdan Rasmussen og Kaj Matthiessen de sorte blækklatter danne afsæt for en finurlig og fornøjelig fortælling, der kort sagt er en hyldest til fantasien!

De små tekster af Halfdan Rasmussen emmer som altid af leg og liv. Snart er der rytme og rim – og pudsige selvskabte ord, der fremkalder smil.

Efter endt læsning får ungernes egen leg med fingermaling en hel anden betydning. Halfdan Rasmussen Kaj Matthiessen giver os simpelthen lyst til at bruge fantasien!

Det er med rette, at Nyt Nordisk Forlag Arnold Busck vælger at genoptrykke denne lille sag.

Køb Klatteradat online

Skriv et svar