Julie Moores onde arv

Den norske krimiforfatter Thomas Enger har skruet helt op for uhyggen og spændingen i sin allerførste bog for unge læsere.
”Julie Moores onde arv” er et veldrejet krimimysterie med elementer fra fantasy og magi.

Hovedpersonen i bogen er den ensomme 16 årige Julie Moore, der bor i Holloway. Hendes far er forsvundet sporløst ud i skoven for år tilbage. Moren har i årevis været indlagt på et psykiatrisk plejehjem. Derfor bor Julie hos sin gamle bedstefar. Udadtil ejer de ikke salt til et æg. I skolen er Julie ret isoleret og udenfor.

Da Julie vælger at gå i sin fars fodspor og drage ud i den store skov, bliver det startskuddet på en række mystiske og yderst dramatiske hændelser. Snart opdager Julie en særlig pen, der giver hende mystiske kræfter. Fra da af ændres hendes liv. Denne pen er så speciel, at nogen er villig til at gå meget langt for at få den – tilmed også dræbe!

Fortidens hemmeligheder afdækkes gradvist, alt i mens Julie søger at finde ud af, hvorfor pennen er så eftertragtet og magisk. Julie må undersøge, hvad der skete med hendes far, og hvad der fik moren til at bryde psykisk sammen. Hun får hjælp af pigen Margaret, der er ferm til IT. Det er et kapløb mod tiden. Nogen vil hende ondt! Omkring hende dør flere vigtige personer. Hvem kan Julie mon stole på?!

Thomas Engers nye ungdoms thriller er overraskende og uhyre hæsblæsende. Julies forsøg på at finde sandheden om forældrene er uventet læsning. Dramatisk, fascinerende og gribende! Mørke familiehemmeligheder ligger og lurer.

Den mystiske genstand, pennen, giver Julie nogle mærkelige evner og enorme kræfter. Som læser fascineres man af Julies kamp, og gribes af den dramatiske handling, der fører hende vidt omkring og inkludere flere overnaturlige elementer.
Julie er en outsider, men ikke desto mindre en fighter. Man kan ikke andet end lade sig gribe af denne page turner, der i tempo og handling har det hele.

Thomas Enger evner at overraske og skabe et krimimysterie med mange fantasyfinesser. Det engelske landsbymiljø understøtter den dystre steming, og vi gribes af fortællingen fra start til slut.

”Julie Moores onde arv” er kort sagt en fænomenal ungdomsbog med stort drive og dynamik!

Køb Julie Moores onde arv online

Skriv et svar