Ikke os to

I Forums populære ZOOM On serie med letlæselige historier for de yngre i målgruppen 10 – 15 år finder vi bogen ”Ikke os to” af Bente Bratlund.

”Ikke os to” er først og fremmest en realistisk jeg-fortælling om pigen Bebe der bor alene med sin mor og to mindre søskende. I skolen er hun bedste ven med Sara der er lun på Daniel ligesom Bebe selv er. Da veninden bliver valgt til at komme på et kursus sammen med Daniel er det for alvor svært at være i Bebes sko. Heldigvis kan hun læsse af hos fru Almdal der bor i samme opgang som Bebe selv.
At Tommy i klassen har et godt øje til Bebe bemærker Bebe ikke rigtigt. I hvert fald ikke til en start. Bebe føler sig – som mange andre piger – mindre vellykket og anderledes end alle de andre. Klasselæreren gør ikke livet nemmere ved at køre på Bebe, der har lidt svært ved at læse og det er en fin reference til netop bogens målgruppe, der oftest vil have en vis udfordring men hensyn til at læse.

Heldigvis finder Bebe mod til at sige fra, ligesom hun træder i karakter den dag hun fornemmer at noget måske ikke er, som det skal være inde bag fru Almdals dør.

Bogen om Bebe er i sagens natur enkel, letlæst og ligetil at forstå. Den rammer trods sin enkelthed fint ned i centrale livstematikker hos målgruppen: kærlighed, ensomhed, mobning, venner og forholdet til forældre. Det er flot for så lille en bog!

Køb Ikke os to online

Skriv et svar