Hvem skiller sig ud?

Der er lagt op til iagttagelsesleg og –øvelse, når forlaget TURBINE præsenterer billedbogen ”Hvem skiller sig ud?” af Guido van Genechten.

Ved første øjekast ligner den enkle papbog med massevis af ensl-ignende dyr på hvert dobbeltopslag blot en god og gedigen billedbog for de mindste.
Men ”Hvem skiller sig ud?” handler ikke kun om at se på søde og sjove dyr.
Her skal barnet være aktivt og selve løse forskellige opgaver.
Ved hvert opslag – og dyr – er der en række spørgsmål, der ansporer barnet til at iagttage og bruge sin opmærksomhed.
Til eksempel skal der findes dyr, der skiller sig ud på den ene eller anden vis. Som titlen angiver, er tallenene medinddraget i denne lille leg: der skal nemlig tælles pukler på kamelen og prikker på mariehønsene, mens der hos de charmerende gravhunde skal tælles pletter – og sådan forsætter udfordringerne.

Guido van Genechten har tegnet og forfattet en herlig, sjov og ikke mindst lærerig kigge-findebog.
Det er en fryd at kunne bruge billedbogen som et rum for samtale og interaktion. Bogen her er uhyre enkel i sin stil, og fokuserer først og fremmest på at træne barnet i at overskue en mængde tilsyneladende ens figurer og deriblandt finde forskellene. Det er en vigtig evne at opøve. Koncentrationen bliver ganske enkelt bedre.

I sig selv rummer bogen ikke en egentlig fortælling, men det er heller ikke dens ærinde. Den inviterer til en hyggelig stund, hvor barn og voksen er sammen om at gå på opdagelse i bogens dyreunivers. Opgaveløsningen er næsten som en lille skattejagt. Mon dog ikke ungerne vil nyde det?!

Køb Hvem skiller sig ud? online

Skriv et svar