Hokus Pokus ABC

Der er ingen hokus pokus i at blive dus med bogstaver, når man møder dem tideligt. Peter Gotthardt er på banen med en herlig billedbog, der skal introducere og hjælpe de mindre børn med alfabetet.

Det sker i ”Hokus Pokus ABC”. Heri får de to børn – Trine og Søren – til opgave at hjælpe deres søde nabo heksen Hulda. Hulda skal have samlet en massevis af vidt forskellige ting til et trylleri, men Hulda har ondt i sit knæ.
Nu må Trine og Søren af sted på jagt efter tingene, der selvfølgelig starter med A – Å. Hvert opslag – hvor børnene er på bogstavjagt – har en stor boks, der viser de ting der skal findes. Jeg savner, at startbogstavet i de enkle ord rent grafisk er markeret tydeligt. Ideen er, at den lille læser skal lede efter tingene på myldretegningerne.

Efter børnene har fundet tingene til Hulda forklarer hun kort, hvordan alfabetet kan bruges til at konstruere ord med. Rigtig fint formidlet. Tanken er, at barnet skal opleve at bogstaverne i sig selv er nøglen til magi, idet de åbner op for at man kan stave og sætte ordene sammen til historier. Det er på alle måder en god pointe, der her fortælles i børnehøjde.

”Hokus Pokus ABC” indeholder også en række morsomme og lærerige opgaver, som barnet kan prøve kræfter med. Igennem leg og læring lykkes det forfatteren, at give den lille læser en appetitlig og indbydende indgang til bogstavernes verden. Jo, det er ren magi!

Køb Hokus Pokus ABC online

Skriv et svar