Historier fra de syv grave

Der er skruet op for uhyggen i Peter Mouritzens nye kortroman for unge læsere.
Bogen udkom til Allehelgen, der i den katolske kirke fejres den 1. november.

Handlingen foregår i Lissabon, hvor forfatteren er rejst til for at slappe af. Forfatteren har nemlig følt sig forfulgt – stalket – af en af sine karakterer i bøgerne.
I håbet om at få fred for den pige, der forfølger ham er han nu i Lissabon, men pigen er fulgt med. Det bliver en højst usædvanlig rejse. Forfatteren begiver sig ind i De Dødes by, og befinder forfatteren sig et sted med døde mennesker. Pigen skiftevis dukker op og forsvinder igen, mens forfatteren usikkert forsøger at begribe, hvad i alverden det er der foregår rundt om ham. Det skal vise sig, at være udenfor al logik og normalitet.

”Historier fra de syv grave” er en velfortalt og veldrevet kortroman, der blander spænding, magisk realisme og gys. Det er en fortælling udover det sædvanlige, idet Peter Mouritzen på fineste vis formår at overraske sin læser flere gange undervejs. På den måde skubber forfatteren til sin læser og udfordrer os til at undersøge det, der sker nøje.

Romanen er skrevet ud fra en stor tiltro til læseren og en ægte glæde ved fortællekunsten. Man mærker fra første færd, at Peter Mouritzen gerne vil underholde, overraske, pirre og udfordre sin læser. Det lykkes flot!

Bogen er helt sin egen; den er aldrig forudsigelig! Der er noget helt igennem genialt og gakket ved ideen om en forfatter, der forfølges af sin egen karakter.
Fortællingen er gådefuld og eventyrlig med et portugisisk baggrundsunivers, der fremstår autentisk og dramatisk. Scenerne på kirkegården er korte men med til at fremkalde uhygge og sætte tankerne i gang.

”Historier fra de syv grave” er en fortælling, der indeholder mange lag. Den kan med fordel læses flere gange. Jo ældre læseren er, jo mere vil man fundere over forfatterens oplevelser, bevæggrunde og handlingen so helhed. Peter Mouritzen har – endnu engang – skabt en forrygende lille spændings- og gyserroman for de unge læsere, der sætter tankerne i gang.

Køb Historier fra de syv grave online

Skriv et svar