Gorm 100% din ret

Mange børn og unge vil kende tv-programmet ‘Gorm og 100% din ret’ med kokken Gorm Wiwesh. Nu er Samvirke klar med en inspirerende kogebog af samme navn, der henvender sig til de mange børn og unge, der gerne vil blive endnu bedre til at lave mad.

Ideen er, at det skal være sjovt at lave mad, og den ånd hersker der da også fuldt ud i kogebogen her.
Den kendte tv-kok Gorm Wiwesh inviteret en række sportsglade børn og unge i alderen ca. 12 år til at vise ham deres yndlingssport og efterfølgende sat dem i stævne i sit mobile køkken. I køkkennbussen laver den unge en af sine favoritspiser under kyndig vejledning og ide af Gorm Wiwesh.

Maden i ‘Gorm og 100% din ret’ er afvekslende og spændende. Her er alt fra de klassiske børne- og ungeretter som burger, pizza og frugtsalat til lidt mere udsædvanlige retter som svampesuppe, japansk suppe og barbercue hotwings. Alt sammen har fået et twist, der gør det super lækkert og interessant.
En meget stor del af bogen udgør præsentationerne af de fem medvirkende børn og ikke mindst beskrivelserne af deres sport. Det levner måske ikke plads til så mange opskrifter endda, men kvaliteten er i top – ikke mindst set i den sammenhæng, at der forrest i bogen er QR-koder til apps med de viste tv-programmer og flere børnevenlige opskrifter.

Dog havde jeg gerne set, at bogen indeholdt en form for køkkenkørekort med vejledning i at færdes sikkert og hygiejnisk i et køkken. I kogebøger henvendt til børn og unge er det altafgørende, at håndværket også beskrives. Det sker i for lille grad. Selve opskrifterne er dog nemme at læse og forstå; her er overskueligheden fin.
Da børn og unge ofte er kræsne eller forsigtige i forhold til nyt, ville det være ideelt, at der var forslag til alternative ingredienser. Det giver også god mening, hvis der er noget man har eller ikke kan fremskaffe.

Det er dejligt at opleve, en kogebog der er i øjenhøjde med sin målgruppe og formidler madlavningen med lidt humor og personlighed. Hatten af for at interessen for sport samtidig vækkes undervejs. Det giver god mening!

‘Gorm og 100% din ret’ er en del af det såkaldte GoCook-projektet, som har til formål at gøre nutidens børn til den første generation af børn og unge, der er bedre til at lave mad end deres forældre. Det er COOP, der står bag projektet, du kan læse mere om her

Køb Gorm 100% din ret online

Skriv et svar