Godnathistorier for rebelske piger

‘Godnathistorier for Rebelske Piger’ er intet mindre end en fænomenal bog, der skildrer 100 kvinder, der hver især har sat vigtige spor. Kvinderne er alle forbilleder med deres præstationer, virke eller holdninger.

Bogens titel antyder, at bogen kun henvender sig til piger. Det er nu ikke tilfældet. Drenge må bestemt også gerne læse med. Her er nemlig meget lærdom at få!

”Godnathistorier for rebelske piger” tager os med rundt i hele verden, på tværs af fagområder og tid.
Forfatterne til bogen er Elena Favill og Francesva Cavallo. De har sat sig for at inspirere piger, der læser bogen til selv at vise mod og gøre alvor af deres drømme. Ens køn skal ikke være en barriere!
Med eksemplerne fra bogen vil de to forfattere gerne understrege, at kvinder kan udrette alt muligt fantastisk. Der er ingen grænser, hvis blot man er dedikeret, flittig, udholdende og drømmer stort.

I ”Godnathistorier for rebelske piger” møder vi 100 kvinder, der er helt unikke. Alle har de opnået noget helt særligt på hver deres felt.
Jeg nævner i flæng udvalgte kvinder fra bogen: forfatteren Jane Austen, pilot Amelia Earheart, sangerinde Nina Simone, astronom Jill Tarter, modedesigner Coco Chanel, vægtløfter Amna Al Haddad, genetiker Nettie Stevens, dirigent Xian Zhang og marinebiolog Sylvia Earle.
Bogen sætter spot på både kendte og mere ukendte kvinder, hvis imponerende bedrifter fortjener at blive anerkendt. De fleste af bogens kvinder har mødt stor modstand på deres vej til succes og resultater.
Forfatterteamet slår fast, at kvinder mødes af forhindringer. Men det kan lykkes!

Bogens forfattere formidler de 100 kvindeportrætter kort og præcist i en skøn eventyrlig sskrivestil. Fortællingerne er enkle med angivelse af årstal og land. Til tider er portrætterne lidt forenklet. Hver person har én side og desuden en side med en illustration.
Illustrationerne er noget for sig selv. En lang række kunstnere har til bogen malet de mest fantastiske billeder. De er en nydelse at iagttage!

”Godnathistorier for rebelske piger” er en vigtig og vedkommende læseoplevelse – uanset dit køn. Hvor er det livsbekræftende at læse om så mange kvindelige rollemodeller og dog vide, at der er endnu flere exceptionelle kvinder.

Køb Godnathistorier for rebelske piger online

Skriv et svar