Dukken

”Marv & Ben” er en serie uhyggelige bøger for tweens og unge med hang til gru og rædsel.
I bogen ”Dukken” af Ingunn Aamodt er der først og fremmest skruet op for det psykologiske gys. Lad det være sagt med det samme: Ingunn Aamodt gør det fremragende! ”Dukken” er på alle måder en alle tiders bog for de modige læsere med trang til overraskelser og uhygge.

Hovedpersonen Eva er en usympatisk, forkælet pige, der mest af alt tænker på sig selv. Hun er begærlig og da hendes gamle – og rige – oldemor begynder at skille sig af med sine værdier, håber Eva på at få en god bid af kagen. Hendes kusiner og søster får nemlig dyre ting som en pony, en bil og diamantringe. Men Eva må tage til takke med en gammel dukke. En dukke, som som oldemor vel at mærke fortæller har bragt hende megen lykke og medgang i livet.

Den gamle dukke er alt andet end det, Eva havde sat næsen op efter. Hun gør alt for at skille sig af med den, men så begynder ulykkerne at hagle ned over hende!
Alt i mens Evas raseri vokser, bliver ulykkerne værre og værre. Eva kommer alvorligt til skade. Vil Eva stoppe mens legen er god? – og vil hun indse at der er en forbindelse mellem dukken og hende selv?! Uret tikker og alvoren er ikke til at tage fejl af.

Ingunn Aamodt har skrevet en umanerlig vellykket og fin gyserfortælling med vægt på det psykologiske. Hun har mere på hjertet end blot at servere gru og rædsel; og dermed løftes bogen op over de sædvanlige bøger i kategorien. De små twist og overraskelser er med til at tilføre det element af uhygge, som skal til. Det fungerer godt og læseren bliver på alle måder grebet af ”Dukken”. Kort sagt: en rasende god gyserfortælling!

Køb Dukken online

Skriv et svar