Dengang Sallys far var dreng

Makkerparret Thomas Brunstrøm og Thorbjørn Christoffersen har forfattet billedbogen ”Dengang Sallys far var dreng”.
Deres erfaringer fra b.la. satire og animationsfilmen ‘Terkel i knibe’ fornægter sig ikke: bogen er langt fra politisk korrekt. Det er en vaskeægte røverhistorie , der hylder retten til at sætte kulør på tilværelsen med en løgn her og der. Og lyve dét kan Sallys far! Han lyver, så det driver.

Sallys far fortæller vidt og bredt om dengang, han var dreng. Da måtte han nøjes med meget lidt, og fik knap nok mad! Ja, det var tider.
Sally er træt af fars usandheder; for hvorfor må han lyve når andre ikke må? Men hvad sker der, hvis far altid taler sandt?

”Dengang Sallys far var dreng” er en finurlig fortælling om de gode, gamle dage og om fantasien, der – indimellem – gør det hele lidt sjovere. Også selvom det måske ikke er helt sandt.

Den voksne oplæser vil selv kunne nikke genkendende til de historier, Sally hører fra sin far. Mon ikke vi selv har hørt dem fra vores egne forældre.
I fortællingen her om Sallys far, er løgnehistorierne med til at gøre hverdagen mere farverig. De gode gamle dage og alle overdrivelserne er med til at kaste lidt magi over tilværelsen. Spørgsmålet er så bare, hvordan man får formidlet denne historie, uden at børnene roder rundt i moralbegreberne efter endt oplæsning?!

Thorbjørn Christoffersen har leveret de herlige illustrationer, der emmer af atmosfære og stemning. De indfanger perfekt den sjove røverhistorie, der er skrevet af Thomas Brunstrøm.

Køb Dengang Sallys far var dreng online

Skriv et svar