De allermindste quizzer 3

Hos Special-pædagogisk forlag har man fokus på børns udvikling, læring og trivsel. Den sproglige opmærksomhed er omdrejningspunktet for mange af forlagets udgivelser, og således også her i ”De allermindste quizzer”.

Som noget ret unikt er det rollinger i alderen cirka 3 – 4 år, der her har fået en serie quizbøger. Og hvilken genial idé!

Kirsten Ahlburg, der er forfatter til de mange spørgsmål og svar, har i alt samlet 1200 spørgsmål i bogen her. De mange sjove og spændende spørgsmål er inddelt i ti kategorier, der eksempelvis tæller farver, dyr, navne, naturen, hjemmet og arbejde.
Det er med andre ord en quizbog, der kommer bredt rundt om børnenes begrebsverden og styrker deres almene viden. Nok så vigtigt danner de mange spørgsmål afsæt for samtale og styrkelse af den sproglige forståelse.

Da børn elsker at quizze, er det oplagt at tage hul på denne herlige leg allerede i en tidelig alder. Det er leg og læring på en nem og enkel måde, der samtidig understøtter barnets lyst til at suge ny viden til sig.
Quiz er en fin måde at øve barnet i spillets præmisser. Der kan konkurreres mere eller mindre alt efter rammerne. Uanset hvad er quiz lig med alle tiders underholdning, sjov og skæg, der tillige er givende for det enkelte barns udvikling.

Indimellem savner jeg ganske enkelt et facit efter spørgsmålene. Bedsteforældre, mostre, fastre og andre der ikke selv har børn i aldersgruppen, vil til tider være lidt usikre desangående svarene.

Med sin handy format er ”De allermindste quizzer 3” nem at medbringe, hvorhen man end måtte tage hen. Og det er der god grund til!

Køb De allermindste quizzer 3 online

Skriv et svar