Bjovulf

Bjovulf er en spændingsmættet heltedigt, der bygger på et oldengelsk heltekvad af samme navn. Man kender ikke forfatteren, men historien i John Rydahls veloplagte version her foregår i danske rammer ved Lejre.

Mange konger følger på hinanden. Ofte med Odins hjælp. En efter en. Så dør kong Skjold og siden også sønnesønnerne. Den ny konge Roar ofre ikke nok til guden Odin, der sender trolduhyret Grendel.
Nu kommer den unge gotlandske kriger Bjovulf – dragedræberen – kommer kong Roar i Lejre til hjælp i kampen mod trolduhyret Grendel. Under et gilde sårer Bjovulf Grendel, der når at spise en kriger før han selv dør. Men ak, Grendels mor hævner sin søn og æder ti krigere natten efter! Nu må Bjovulf kæmpe mod moderen og skønt en mor der vil hævne sit døde barn er uhyre stærkt lykkes det Bjovulf at vinde.
Som gammel konge mistede Bjovulf siden noget af sin kraft, men alting ender præcis som et heltesagn hør og bør sig. Heldigvis!

John Rydahl formidler den ældgamle fortælling levende, spændingsmættet og sprængfyldt af energi. Både piger og drenge vil værdsætte denne letlæsningsbog der om noget har tyngde og kraft.

Køb Bjovulf online

Skriv et svar