At ha´ hund

Overvejelserne før man evt. skal have hund er mange. Og ofte kommer ungerne med på råd. For det, at få hund er lig med en familieforøgelse, alle skal involvere sig i. Der er meget der taler for, men bestemt også meget, der taler imod. Det vil især de unger, der har ønsket sig en hund forgæves vide alt om.
Om man har hund, overvejer hund eller endte overvejelserne med et nej, så er bogen ”At ha´ hund” et muntert potpourri af de bedste og værste oplevelser i forbindelse med at få hund.

Bogen minder på mange måder om en tegneserie i sin stil og lokker til mange glade smil undervejs netop qua de morsomme tegninger.
Tekst og tegninger er skabt af Camilla Thyrring, der selv har stået i den kendte situation: skulle familien Thyrring & Riber anskaffe hund eller ej. Imod talte især det praktiske; at hunden krævede de var mere hjemme, krævede gåture, pasning i forbindelse med deres ferie, al den ekstra rengøring og så var der lige familiens kat at tage hensyn til. Men vupti, flyttede hunden Balder ind. Og nu kan børn og voksne læsere så morer sig gevaldigt over, hvad der fulgte i kølvandet på Balders indtræden i familien Thyrring & Riber.

”At ha´ hund” er en helt igennem morsom, overraskende, fornøjelig og også fræk bog om Balders mange hundestreger. Om at blive overrumplet og indordne sig efter hunden – og ikke omvendt. At opleve en hverdag fuld af glæde, bekymringer og dyre regninger til dyrlægen!

Camilla Thyrring evner på morsom og munter vis at afdække mange af de pudsigheder og groteske situationer, der følger med livet som hundeejer. Hun skildrer det helt igennem sjovt og formår at vise, hvordan man hurtigt bliver så glad for hunden, at man står model til kort sagt alt.
Bagved den megen morskab, gemmer der sig tydeligvis en klar holdning til, at det ér benhårdt at være hundeejer. Derfor kræver det naturligvis nøje overvejelser at anskaffe et firbenet familiemedlem, og her har bogen trods sin humor mange fine pointer at bidrage med.

Om bogen reelt rammer børn og unge på samme vis som voksne, er måske mere tvivlsomt. Jeg lod min datter på 12 år læse den, og hun hverken lo eller grinede som jeg selv, der flere gange måtte hive efter luften af bare grineflip. Måske kræver bogen, at man forstår og kender de mekanismer der er på spil fra egen krop? Som tidligere hundeejer har jeg været hele møllen igennem, og kan kun bifalde det pletskud af en skildring Camilla Thyrring leverer. Hvor var det rammende!

Skriv et svar