Opskrifter til børnefødselsdag

Brunsviger

Lun mælken og opløs gæren heri, tilsæt sukker, salt, æg og lidt mel.

Det hele røres grundigt sammen og smør og resten af melet kommes i. Ælt dejen godt – den skal være lidt klistret.

Dejen bredes ud i en stor form eller bradepande (max. 30×40 cm) beklædt med bagepapir og hæver tildækket i 30 minutter.

Smør og brun farin smeltes i en gryde. Prik dejen med en finger og hæld fyldet over. Bages ca. 25 minutter ved 200 grader.

Prøv at tilsætte fyldet 2 spsk kokosmel.

Det skal der i:
3 dl mælk
50 g gær
100 g bløt smør
2 spsk sukker
1/4 tsk salt
2 æg
500 g me Fyld:
250 g blødt smør
250 g brun farin
2 spsk kanel

Bløde boller med kvark

Smelt margarinen og bland den med mælken.

Opløs gær og sukker i blandingen. Tisæt salt, kvark, æg og mel og ælt grundigt. Dejen skal være lidt klistret.

Lad dejen hæve ca. 15 minutter.

Rulles til boller og efterhæver ca. 15 minutter. Bages 15 minutter ved 225 grader.

Ca. 16 stk.
Det skal der i:
100 g smeltet margarine
2 dl mælk
50 g gær
50 g sukker
1 tsk salt
200 g kvark
1 æg
500 g mel

Fastelavnsboller

Lav dejen som beskrevet ovenfor.

Tilsæt ekstra mel.

Lad dejen hæve ca. 15 minutter.

Rul dejen til boller. Lav et dybt hul i bollen og læg ca. 1 tsk fyld i. Luk omhyggeligt og vend lukningen nedad på bagepladen.

Efterhæver ca. 15 minutter. Bages 15 minutter ved 225 grader.

Ca. 16 stk.
Det skal der i:
1 portion bolledej
NB: Tilsæt 100 g mel Forslag til fyld:
æblestykker med kanelsukker
kagecreme
marcipan
syltetøj

Artiklen er et uddrag af bogen Glad mad – En familiekogebog.

Her er familiekogebogen med nemme opskrifter, der er lette at gå til og på mad som børnene gider spise

Dårlig samvittighed har den moderne børnefamilie nok af. Samtidig er der en tendens til at hæve madlavning op på et plan, som er uoverkommeligt at leve op til, i hvert fald i de travle hverdage, som der er flest af.

Kirsten Dalgaard og Inge Skovdal har lavet den bog, som de selv stod og manglede. En kogebog, der henvender sig til voksne, men tager udgangspunkt i børns smagsløg og som inspirerer til sund og varieret mad, der er sjov og hyggelig at lave.

casino

Skriv et svar