Nicolai i Kolding sparker til fantasien

”Nicolai” i Kolding sparker til fantasien

Hvis man selv er indstillet på at lege med, er der gode oplevelser at hente i børnekulturhuset ”Nicolai for børn”.

Inde på værkstedet står to store kasser med sokker, en ordentlig bunke pinde, farvet uld, karton, lim og mange andre materialer. Den 8-årige og hans 11-årige storesøster nærmer sig bordet, og i løbet af en lille halv time har de kreeret hver sin vidunderlige kæphest.

Godt hjulpet af de inspirerende modeller og det venlige og hjælpsomme personale, der gerne giver ideer og tips fra sig.
De to heste supplerer den kreative hat lavet af lysestager og perler, som storesøster frembragte i Himmelrummet tidligere på dagen.

Det er tredje gang, de to besøger Nicolai – det er blevet en del af traditionen, når de er på ferie hos mormor og morfar i Kolding. Og hvis man gider, kan fantasien virkelig få et spark i Nicolais kreative værksteder, hvor man kan nørkle, hygge, klistre og finde på.

Er man ikke til perler og pynt, så er der også meget andet at komme efter. Fx kan man gå op i toppen af huset i rummet ”Over skyen”, lægge sig på maven på glasfirkanten og kigge ned gennem det meste af huset. Eller man kan slænge sig i sækkestolene og læse bøger.

Eller brænde krudt af i ”Junglen” hvor en masse tove hænger fra gulv til loft og indbyder til at blive kravlet i. For der er leget med arkitekturen, og huset er opdelt i seks små afdelinger med hver deres navn: Grotten, Junglen, Mellemrummet, Under skyen, Over skyen, Himmelrummet.

Den 8-årige og den 10-årige skal også altid en tur ned i Grotten, som bliver brugt til teatersal. Her kan man dykke ned i stribevis af udklædningstøj, uden problemer dukke opigen som drage eller prinsesse og opføre sit helt eget teaterstykke.

”Nicolai for børn” er åben for alle. Der er ofte forskellige temaer på værkstederne i ferierne, der er jævnligt børneteater og koncerter.

Tjek selv for aktiviteter på www.kolding.dk/nicolaiforboern – og som navnet næsten antyder, så er der også et Nicolai for voksne, der rummer musiksted, cafe og biograf. Cafeens kaffe og kage kan nu anbefales til hele familien…

Mette Mørk
mette.mork@mail.dk / mettemork.dk
Sjovforbørn.dk
30. marts 2009

Skriv et svar