Øg dit barns kreative side med små hyggelige projekter derhjemme

At male, klippe, klistre eller at pynte kager, som er Den Store Bagedyst værdig er alle gode kreative projekter, du kan lave med dine børn

Det er godt at være kreativ, fordi man nemmere kan se alternative løsninger på problemer og kreative projekter er en sund måde at komme af med negativ energi på. Derudover er et fælles kreativt projekt en virkelig god måde at være sammen på, fordi man skaber noget i fællesskab og man får en fælles referenceramme samt minde sammen.

De fleste børn er interesseret i kreative projekter. Det kan dog godt kræve lidt vedholdende overtalelse, hvis barnet nærmere har en stor interesse for computere eller fysisk aktivitet, da kunstneriske og kreative projekter således ligger langt fra deres primære interessefelt. Men næsten alle vil kunne komme til at nyde at klippe, klistre og male, når først de kommer i gang.

Kom ned i gear med krea-projekter

Der er noget beroligende og afslappende over at være sysle med kreative projekter og det behøver ikke engang at koste mange penge. Det kræver måske, at man en enkelt gang får købe de mest basale ting i en hobbyforretning og efterfølgende kan man fylde op med det, man skal bruge. Sakse, lim, maling, farveblyanter, tape, klistermærker og pensler er godt at starte med – og du kan nemt tage et lån på lån.dk, hvis det kniber med at betale den første større udgift.

Lad dem se meningen med galskaben

Børn kan endnu nemmere finde interesse for noget, hvis de kan se meningen med det. Det er nemmere at få børn til at spise mad, de selv har været med til at lave – og ligeledes synes børn, det er sjovest at lave et kreativt projekt, som skal bruges til noget.
Hvis dine børn er skeptiske over for dine krea-projekter, så prøv at foreslå et brugbart projekt. Spørg om de vil være med til at male den kommode, der står inde på deres værelse – eller om de vil dekorere en væg med flotte udklip i pap. Det er lidt nemmere at forholde sig til at udsmykke en kommode, de kigger på hver dag frem for at tegne en tegning, som så kommer til at ligge i en bunke og med tiden bare bliver smidt ud.

Der er stor forskel på, hvad for en kreativ interesse forskellige børn har. Det kan være, at perleplader eller fingermaling er i høj kurs derhjemme og det er der ikke noget galt med, ingen interesser er bedre end andre. Tag udgangspunkt i dine børns interesser og spørg dem, hvad de helst vil lave. Hvis du har en søn eller datter, der er vild med at bage, så gør det til jeres kreative fælles projekt. Det er hyggeligt og udfordrende at lave en velsmagende kage, som efterfølgende skal pyntes smukt med fondant, marcipan eller hjemmelavede sukkerfigurer. Det kan godt koste lidt at skulle investere i udstikkere, kageforme og sprøjteposer, men det er nemt at tage et mindre forbrugslån rente, når du skal finansiere dit barns interesse for kagebagning.