Ferie fyldt med nærvær og minder for livet

Rejsetips til den enlige forælder

Storbyferie er en perfekt måde at kombinere livsvigtig læring om historie og kultur, men også en af de bedste måder at komme hinanden mere ved på. Bor dine børn hos dig, kan den travle hverdags mange gøremål spænde ben for mere dybe samtaler, og små konflikter kan skygge for dét, der viser hvor meget I holder af hinanden. Eller har du kun børnene en gang imellem, og i få dage, kan det lige så være svært at nå at finde ind til hinanden.

At have en ferieuge eller to, hvor det bare er dig og ungerne, er helt centralt for at genskabe nærvær og tillid, hvis der har været konflikter i familien eller du har været overbebyrdet af arbejde igennem foråret. Udnyt derfor sommerferien til fulde og planlæg en helt særlig ferie, hvor jeres relation har øverste prioritet.

Det kan være skønt at tage på en aktiv strandferie sammen med vandglade unger, men her vil vi dog særligt slå et slag for de vigtige erfaringer, en storbyferie i Europa kan give. Vi vil derfor give gode tips til, hvordan du kan planlægge ferien således at børnene vil huske feriens nærvær og glæde for altid og kunne tage værdifulde erfaringer med sig videre.

Rejsen begynder, så snart I træder ud af døren

Mange voksne har glemt, hvor vildt det altid er for et barn at skulle flyve, sejle eller køre i tog – og så til et helt andet land! Husk derfor dig selv på at de store ferieminder starter med transporten og at du derfor ikke skal stresse ungerne gennem security check eller løbe afsted med en knapt pakket kuffert. Sæt dig derfor for at vise overskud og at have godt humør hele vejen, straks I er ude af døren.

Overvej også at kvitte flyveturen – for miljøets skyld, men så sandelig også fordi at rejseglæden bliver mere intens, når man rejser “langsomt”. Invester derfor lidt i at planlægge transporten som en central del af rejseoplevelsen. Det kan muligvis sætte feriebudgettet lidt højere end forventet, så undersøg hvor du kan tage et fornuftigt lån til jeres unikke og specielle sommerferie.

Skal I til Italien kan du fx tage nattog ned gennem Tyskland, hvilket ungerne med garanti vil se som en helt unik og fantastisk oplevelse i sig selv. Eller hvad med at tage en færge til Skotland eller Finland og overnatte i en kahyt med vaskeægte “koøjer”!

Undervejs får I massevis af tid foræret til at spille kort, læse yndlingsbogen højt og bare være sammen. Det åbner op for sjove,nærværende stunder såvel som I kan at få talt om de ting, der kan være svære at berøre i det daglige.

Tag jer tid til at udforske byen og få nye erfaringer

Fremme i storbyen kan alle de nye indtryk fra den anden kultur, sprog, mad og offentlig transport virke overvældende, særligt for mindre børn. Lad derfor være med at planlægge alt for meget, så I kan slappe af i en park eller på hotelværelset, når der er brug for det. Ofte kan man langt bedre nyde en ny by og få erfaringer med en anden kultur, når man bare går på opdagelse i byens gader og følger sin intuition.

Gode ferieminder starter med følelsen af frihed og nye inspirerende oplevelser, så brug jeres tid på at lære nyt om byens historie, sprog eller gå i dybden med noget helt tredje, som optager dit barn. Nærværet og dét at være sammen om på “opdagelsesrejse” vil med garanti blive en udvidelse af horisonten for dit barn – og styrke jeres fællesskab. God tur!

Skriv et svar