Solens følge: Den ældste myte 2

Vi er nu nået til bind to ”Solens følge” i fantasytrilogien ”Den ældste myte” af Boris Hansen. Med den ældste myte refereres der til en ældgammel historie og forbandelse, som seks børn ved et tilfælde kommer i kontakt med.
Myten har eksisteret i århundreder og vandrer rundt: seks børn vil finde den, og myten vil gøre en af de seks til morder og en anden til offer! Samtidig vil et evigt mørke sænke sig over jorden, når Myten slår ihjel.

I bind et fulgte vi tre venner Brille, Emma og Adrian, i alderen ti år, der fandt myten gemt som et gammelt tæppe i et forladt og faldefærdigt hus. Snart fik de følgeskab af Adrians storebror Jeppe og søster Nadja ligesom skolekammeraten Philip blev indblandet i den uhyggelige sag.

De seks udgik med nød og næppe et mord i bog nummer et. Men nu er myten vandret videre til trillingerne Rasmus, René og Rune, der i skolen er kendt som Brilles værste mobbere.

Nu må de seks unger sætte alt ind på at forhindre et mord i tvillingernes familie – og ikke mindst at jorden derefter henlægges i et evigt mørke.
For at forhindre mordet, må de seks børn afklare hvilke roller de forskellige familiemedlemmer har: hvem er Lytteren, Jægeren, Drømmeren, Fortælleren, og ikke mindst Abens Håndlager der vil drive Den Skyldfri til mord.

Hvor bind et er letlæselige virker ”Solens Følge” en anelse mere tung. Der er mange ting at hitte rede på, og forfatteren vælger at genfortælle en del fra bind et trods det, at bogen vel næppe kan læses uafhængigt af.
Men samtidig er plottet uhyre fascinerende og komplekst, så det giver god mening, at man som læser på lægge sig lidt i selen.

Forfatteren overrasker sin læser mange gange undervejs, og det gør bogen fantastisk spændende og medrivende. ”Den ældste myte” er en herlig fantasyserie til de læsevante større børn og unge, der gerne vil have lidt mere kød på deres læseoplevelser og mærke suset undervejs.
Boris Hansen leverer en dramatisk og tempofyldt fortælling, der i dén grad udfordrer de små grå. Hvor er det herligt at se et så interessant miks fantasy, klassisk mysteriebog og gys! Forfatteren har om noget gennemtænkt sin fortælling ned til mindste detalje og har mange uventede kort i ærmet.

Jeg vil i glæde mig til at læse bind nr. tre i serien, hvor de seks sættes på den ultimative prøve. Det bliver bestemt ikke forudsigeligt. Tværtimod! Der er lagt op til endnu mere mystik, uhygge og fantasy i en skønsom blanding.

Køb Solens følge: Den ældste myte 2 online

Skriv et svar