Revolverdrengen

I den norske forfatter Arne Svingens børne- og ungdomsbøger mærker man et hjerte, der banker for de svage. Det er også tilfældet i bogen ”Revolverdrengen”, der henvender sig til de store tweens og teenagers.

Bogens hovedperson – revolverdrengen – er den 12 årige Robin Hood Evensen. Robins mor er omkommet i en trafikulykke, og faren er en forhærdet kriminel. Robins far er ofte i fængsel, så passes han af onklerne Kåre og Johnny, der også er kriminelle.

Normalitetsbegrebet er vendt på hovedet, og i Robins optik er faren en sand helt og mester. Alligevel ønsker Robin ikke selv at blive kriminel. I skolen har han kun én eneste ven, drengen Martin.

Robin får imidlertid kriminaliteten tæt ind på livet, da en mand fra den russiske mafia dukker op og truer Robin. Kort tid efter forsvinder Robins far. Pludselig er Robin selv en del af et større drama, der inkluderer skyderier, flugtforsøg, en skjult guldbarre og revolvere!

Arne Svingen har skrevet en både rå, rørende og rystende roman. Forfatteren skildrer på fornem vis, hvordan børn er solidariske overfor deres forældre og samtidig længes efter tryghed og ro i hverdagen.
Det er modigt at skrive om børn af kriminelle, og trods bogens alvorlige toner er den først og fremmest skrevet i en varm og kærlig tone. Man kan slet ikke lade være med at smile undervejs og fatte dyb sympati for Robin. Der er mange groteske situationer, der minder os om at kæden er hoppet af hjemme hos Robin.

”Revoverdreng” er alle tiders let læst bog med et godt drive og fine personskildringer. Det er en oplagt bog for drenge, der sukker efter spændende læsestof!

Køb Revolverdrengen online

Skriv et svar